Norges første helnorske MMA-show går av stabelen 2. mars i Birmingham!

image.png

Elleve norske fightere skal inn i buret og vise seg frem for hele via Nettavisen pluss og Amedias sportsplattform! En historisk aften med norsk talent av ypperste klasse.


La oss gjøre en liten analyse av kampene vi får se.

Hovedkamp:

image.png

Joachim Tollefsen ( Frontline ) vs Martin Paterson, proff 73 kilo catchweight:

Tollefsen: En av Norges største talenter siden amatørdebuten i 2012 som kronte seg med bronse i amatør-VM i 2014! Joachim er 188 cm og går vanligvis i 70 kilosklassen, en gigant av en mann for vektklassen. 2 år med skadeplager har holdt han utenfor buret så nå er han sulten på comeback! Opprinnelig en thaibokser med ekkelt bra spark, knær og prikkende rette slag dog har han utviklet seg til å bli en veldig habil bryter og ikke minst giftig grappler. En hard match for alle i den vektklassen!

Paterson: Kommer fra boksing opprinnelig, men har konkurrert mye i både MMA, kickboksing, bareknuckle boksing. En tøffing som aldri sier nei til en kamp og som svinger med kraft i begge nevene.

Konklusjon: Om ikke tiden ute av gamet har redusert Joachim veldig er han nok på papiret storfavoritt, spesielt om han velger å ta det ned på bakken. Tollefsen bør kunne avslutte Paterson i runde 1 via det han vil om han ikke lar seg bli overveldet av Patersons aggressive stil.

image.png

Gard Olve Sagen ( MMA Trondheim ) vs Jake Watkins, proff 84 kilo

Sagen: En naturkraft fra Trøndelag, Gard er en av Norges høyest meritterte amatørfightere gjennom tidene med en sølv fra VM i 2014. Stilen hans kan karakteriseres som tung kickboksing for å sette opp heftig bryting og deretter saftige slag på bakken. En karismatisk ungdomsskolelærer fra nord, Norges tøffeste lærer kanskje?

Watkins: En fullstendig uredd engelskmann som møter hvem som helst under hvilke som helst regler. Elsker å slugge ut kamper med over gjennomsnittet brukbar kickboksing.

Konklusjon: Sagen er nok en for bra bryter til å la Watkins slippe til med sine sluggerferdigheter, men Gard må inn for å få fatt i han og dette er store, tunge fightere som avleverer tunge treffere så i den stående fighten kan alt skje. Oddsene tilsier vel dog at Gard får et kraftdykk på beina til Watkins og hammerslag fra Trøndelag vil avslutte det hele på bakken i runde til fordel for Sagen.

image.png


Andreas Lindblad ( Samurang Fight Center ) vs Corey Beldon, proff 72 kilo

Lindblad: Andreas sitt kallenavn er Giljotinen og hans kvelninger er knusende effektive. Men man skal ikke undervurdere det komplette gamet han bringer til bords. Andreas er venstrehendt og har en lumsk southpaw-stil med knallharde venstrespark og venstreslag. Brytinga hans er mer enn bare kapabel og på bakken er han alles mareritt. Han har vært ute med helseproblemer i noen år, men er nå sterkt tilbake!

Beldon: Corey er et av Englands heteste prospekt som nå gjør sin proffdebut. Han er en atlet med stort hjerte av en annen verden som kan drive et voldsomt tempo med sin kraftfulle kickboksing, dynamiske bryting og solide slag på bakken. Dette blir en meget tøff matchup!

Konklusjon: Beldon går på hjemmebane og vil nok ha hjemmepublikum i ryggen, men Lindblads tekniske game er nok et par hakk kvassere. Beldon må prøve å overvelde mannen fra Karlstad med hurtighet og sine atletiske evner for om Lindblad får styre kampen blir det nok en kort kveld for engelskmannen. En for jevn kamp til å spå utfallet og en skikkelig høykvalitetsgodbit for Battle Arenas publikum. 🙂


image.png

Tommy Skaugrim ( Frontline ) vs Afrim Thaqi ( Novus ), NM-tittelkamp amatør 66 kilo

Skaugrim: Liker å lede med spark og å spamme høye spark. Lav guard og liker å brawle litt med nevene. Aggressiv både stående og på bakken og setter mye press med aktivitet på motstanderen og vinner mye på å slite ut motstanderen. Bra grappler fra både topp og bunn og leter konstant etter ground and pound

Thaqi: Liker også å lede med spark. Sterke dykk. Tett toppkontroll. Hard og intens ground and pound. Kjapp armlås fra mount. Solid posisjonsgrappler, bra kondisjon, sterke spark, låsejeger på bakken, litt høy hake og spiser for mange slag, men ser ut til å tåle en smell.

Konklusjon: Thaqi er nok den mer solide og fysisk sterke fighteren her og Skaugrim må passe seg for å ikke bli fanget i for mange bryte- og grapplingsekvenser med han der han havne på defensiven og tape det posisjonelle gamet. Dog har Skaugrim en gasstank av en annen verden og om han klarer å sette nok press på Thaqi vil han kunne komme sterkt tilbake i de senere rundene om Thaqi ikke klarer å matche tempoet kampen ut.

image.png

Eric Mambo ( Frontline ) vs Patryk Drottenberg ( Novus ), NM-tittelkamp amatør 70 kilo

Mambo: Bra boksing og lave spark og mye bevegelse stående. Har veldig bra hake og ruller godt med slagene og brukbar hodebevegelse. Ikke verdens beste defensive bryting, men veldig god på å scramble seg opp til beina igjen. God offensiv bryting og solid grappling.

Drottenberg: Novusgutten har solid grappling og et brukbart allround game som kan gi hvem som helst trøbbel. Trener med masse tøffe fightere på Lørenskog og kommer nok kvesset og klar til match.

Konklusjon: Mambo er nok sannsynligvis den beste stående så Drottenberg må nok prøve å gjøre dette til en grapplingmatch for å kunne styre kampen. To ubeseirede krigere fra Norge som skal gjøre opp om hvem som er best i 70 kilo!

image.png

Magnus Thorgers Jacobsen ( Frontline ) vs Peder Rosada-Svendsen ( Novus ), NM-tittelkamp amatør 77 kilo

Jacobsen: Elsker å ligge på distanse og prikke med spark og slag. Avslutter på volum og vanligvis ikke på kraftfulle enkeltstøt. Veldig god defensiv bryting selv om han blir litt lat i clinchen til tider. Bra scrambling og grappling. Jacobsen kan bli historisk her ved å bli første nordmann til å forsvare sin NM-tittel!

Rosada-Svendsen: Sterk med bra hake og solide lave spark. Litt udisiplinert, men kraftfull boksing. Bra bryting og spesielt god på reaktive nedtagninger. God toppkontroll og kompetent grappling.

Konklusjon: Magnus er en klassisk distansefighter og har nok litt rekkevide på Rosada-Svendsen som må bølle seg inn for å få utløp for sine teknikker. Klarer Magnus å prikke fra utsiden eller vil Peder komme inn og straffe han på kloss hold? Vi får se på lørdag!

image.png

Ivana Siric ( Team Valhall ) vs Maria Andresen ( MMA Trondheim ), amatørkamp catchweight 60 kilo

Siric: Seriøs grappler og lynskarp kickbokser, Tønsbergjenta er knallhard og leter etter avslutning hele tiden. Har øynene rettet mot en proffkarriere og med solide Team Valhall i ryggen så satser hun for fullt.

Andresen: Men i motsatt ende av buret møter hun ei som også er ubeseiret fra MMA Trondheim, klubben som er beryktet for sitt tempo og press. Maria er nok ikke like polert stående som Ivana, men har saftige lowkicks og en vilje og evne til å alltid presse fremover selv om hun spiser en treff eller to. Som alle fra MMA Trondheim er hun sterk i clinch og på bakken er hun en giftig grappler.

Konklusjon: Andresen må nok enten prøve å teste gasstanken til Siric med tempo og press stående eller få dette ned på bakken for å være best sikret for seier. I en teknisk kickboksingmatch blir nok Ivana for sterk. Dog er Ivana også en eminent bakkefighter så denne kampen kan gå begge veier avhengig av hvem som får styre matchen.

Se kampene på Nettavisen her.