Enighet mellom Pettis og Chiesa - skal møtes ved UFC 223

En ny lettvektskamp planlegges til et allerede spennende UFC 223. Den tidligere UFC og WEC lettvektsmesteren Anthony Pettis og topp ni rangerte Michael Chiesa skal etter flere kilder ha inngått en muntlig avtale.

Anthony "Showtime" Pettis (20-7) ble tidligere sett på som en av MMA-sportens beste "pound for pound fighters". Men 31-åringen har hatt noen utfordrende år etter at han i 2015 mistet lettvektsbeltet til Rafael Dos Anjos (28-9) ved UFC 185. Den kreative fighteren tapte deretter tre strake kamper før han gikk ned til fjærvekts-klassen hvor han beseiret Charles Oliveira (22-8), før titteltapet mot Max Holloway (19-3). Etter å ha slitt med å klare vektkravet til fjærvekt-klassen returnerte Pettis til lettvekt, og "Showtime" har kun vunnet to av sine syv siste kamper, hvor hans mest nylige tap kom mot Dustin Poirier via. submisson i november.

Michael "Maverick" Chiesa (14-3) er på sin side ute etter å komme i gang etter et inaktivt 2017. 30-åringen fra Colorado som vant "The Ultimate Fighter" sesong 15 gikk nemlig bare en kamp i løpet av fjoråret. Den kampen tapte Chiesa mot Kevin Lee (16-3) via en kontroversiell submisson allerede i første runde, flere kritiserte dommer Mario Yamasaki for å stoppe kampen for tidlig. Før denne kampen stod Chiesa med tre strake seire.

UFC 223 går av stabelen 7. April ved Barclays Center, New York. Og UFC 223-kortet ser foreløpig slik ut:

Tittelkamp i lettvekt:(Champion) Tony Ferguson (25-3) vs. Khabib Nurmagomedov (25-0)
Tittelkamp  i stråvekt (Kvinner): (Champion) Rose Namajunas (8-3) vs. Joanna Jedrzejczyk (14-1)
Stråvekt (kvinner): Karolina Kowalkiewicz (11-2) vs. Felice Herrig (14-6)
Lettvekt: Al Iaquinta (13-3-1) vs. Paul Felder (15-3)
Lettvekt: Joe Lauzon (27-5) vs. Chris Gruetzemacher (13-3)