Fire kamper bekreftet til UFC 222

cyborg-222-e1518046273477.jpg

Ikke et sekund for sent! Med kun en måned igjen før UFC 222 braker løs, har fire kamper blitt bekreftet. Mike Pyle møter Zak Ottow, Pedro Munhoz møter John Dodson, Frankie Edgar møter Brian Ortega, og Cris Cyborg møter Yana Kunitskava.
 
Det blir tittelkamp i kvinnenes fjærvektklasse når tittelholder Cris Cyborg møter Yana Kunitskaya. Tittelholderen Cyborg (18-1, 3-0 UFC) hadde sin forrige kamp for tre måneder siden mot den meritterte kickbokseren, og forrige tittelholder i bantamvektsklassen Holly Holm. Denne kampen endte med seier på poeng fra dommerne, og med det forsvarte hun for første gang tittelen som den beste kvinnelige fjærvekteren i UFC.

Yana Kunitskaya (10-3) har vært aktiv siden 2009, og får sin UFC-debut etter at hun i forrige kamp ble tittelholder i Invicta FC sin bantamvektklasse. Cyborg og Kunitskaya har lang fartstid i oktagonet, men det er nok Cyborg som har vært ubeseiret i MMA-karrieren siden 2005, som blir den store favoritten til hvem som skal gå seirende ut av kampen.
 
Kveldens Co-main event er Frankie «The answer» Edgar (22-5-1, 16-5-1 UFC) og Brian «T-city» Ortega (13-0, 5-0 UFC). Frankie Edgar vant sine to siste kamper da han møtte Jeremy Stephens og Yair Rodriguez. Edgar skulle egentlig møte tittelholderen i fjærvekt, Max Holloway, men Holloway måtte avlyse kampen på grunn av en skadet fot.

Brian Ortega har nylig vunnet over Cub Swanson på submission. Den ubeseirede utøveren har fem seiere i UFC, og den nest lengste seiersrekken i fjærvektsklassen etter tittelholder Holloway. Det blir spennende å se om Ortega klarer å opprettholde den ubeseirede seiersrekken mot den ti år eldre Edgar, i det som kan bli en meget underholdende kamp.
 
Veteranen Mike Pyle (27-13-1, 10-8 UFC) returnerer til oktagonet og kommer til å møte Zak Ottow (15-5, 2-2 UFC). 42 år gamle Pyle har ikke gått kamp siden desember i 2016 etter å ha lidt et knockout-tap mot Alex Garcia under UFC 207. Pyle hadde en god periode i 2012-2013, men har siden slitt med å opprettholde en positiv statistikk på kampene. Han har på sine siste åtte kamper vunnet tre og tapt fem. Det kan altså spøke for karrieren til Pyle hvis han ikke vinner. Zak Ottow tapte nylig mot kinesiske Jingliang Li under UFC Fight Night 122. Han stiller med to seiere og to tøffe tap i UFC.
 
John Dodson (19-9, 8-4 UFC) og Pedro Munhoz (15-2, 5-2 UFC) ble også bekreftet til UFC 222 etter at de egentlig var satt opp til å møte hverandre forrige helg under UFC i Belem. Men etter at Munhoz bommet med nesten to kg, nektet Dodson å gå kampen. Dodson har vunnet to kamper og tapt to kamper etter å ha flyttet opp til bantamvektsklassen. Munhoz har vunnet sine fire siste kamper, og med en seier mot den gamle tittelmotstanderen Dodson, vil Munhoz klatre på UFC sin rangstige.

Til nå ser UFC 222 slik ut:
Cris Cyborg vs. Yana Kunitskaya – (Tittelkamp i kvinnenes fjærvektklasse).
Frankie Edgar vs. Brian Ortega
C.B. Dollaway vs. Hector Lombard
Andrei Arlovski vs. Stefan Struve
Mackenzie Dern vs. Ashley Yoder
Ketlen Vieira vs. Cat Zingano
Sean O’Malley vs. Andre Soukhamthath
Bryan Caraway vs. Cody Stamann
Jordan Johnson vs. Adam Milstead
Beneil Dariush vs. Bobby Green
John Dodson vs. Pedro Munhoz
Mike Pyle vs. Zak Ottow