Chuck Liddell møter Tito Ortiz den 24. november

chuck-liddell-tito-ortiz-video.jpg

Legendene møtes for tredje gang - kampen arrangeres av eks-bokser Oscar De La Hoya

Ja, du leste riktig. Det som begynte som rykter har tydeligvis blitt en realitet. Helt siden de møttes for første gang i 2004 har det har vært vondt blod mellom de tidligere tittelholderene i UFC sin lett tungvektsklasse siden. Det var ESPN som først annonserte datoen for kampen, og det hele skal foregå i "The Forum" i Inglewood, California. Kampen arrangeres av tidligere bokser Oscar De La Hoya som har uttalt at han vil utvide den tidligere boksepromoteringen til en delt boksing- og MMA-promotering.

Chuck "The Iceman" Liddell (21-8) har nå blitt 48 år og har vært innaktiv i buret siden 2010. Siden han la opp etter tre strake knockout-tap har Liddell vært ambassadør for UFC, og man kan undre seg om han egentlig aldri har klart å legge karrieren sin bak seg. I et intervju i 2013 sa Chuck at det var mulig at han kom til å returnere til oktagonet. I april i år kunne han fortelle at han skulle møte Tito Ortiz, og nå har vi fått den ofisielle datoen. 

Under deres første møte i 2004 ble "The Huntington Beach Bad Boy" Tito Ortiz (19-12-1) knocket ut i andre runde av "The Ice Man". I 2006 møttes de til en ny kamp hvor Liddell vant via TKO i tredje runde. Dette utgjorde hans fjerde strake tittelforsvar, og han var desidert datidens store stjerne i UFC. 

Tito Ortiz er i dag 43 år. I likhet med Chuck Liddell er Ortiz en del av UFC Hall of Fame og det er ikke en tilfeldighet. Ortiz har hatt kanskje noen av de mest intense rivaleriene innenfor MMA, med Ken Shamrock og Chuck Liddell i spissen. Han har i tillegg vært i hardt vær med UFC-president Dana White. 

Ortiz har i motsetning til hans kommende rival vært aktiv i buret etter UFC-exiten. Etter å ha tapt tre kamper på rad gikk "The Huntington Beach Bad Boy" videre fra UFC til Bellator. Her hadde Ortiz fire kamper hvor han vant tre av dem. Den siste seieren kom i januar i 2017 mot Chael Sonnen. Kampen endte med en submissionseier i første runde. 

Det vil bli spennende å se hva utfallet av kampen blir, spesielt for fans som kjenner til rivaleriet mellom utøverne. Noen av de største faktorene man kan se på før kampen er utøvernes alder, skadeproblematikken til Ortiz, og til slutt innaktiviteten til Liddell. Det kan med andre ord være gode odds på at vi ikke får se en tredje kamp i det hele tatt. 

Men forhåpentligvis får vi se det man nesten kan kalle et "freak show", og det er i hvertfall sikkert at mange kommer til å rette øynene mot buret den 24. november.