Bekreftet: Francis Ngannou møter Derrick Lewis under UFC 226

francis-ngannou-derrick-lewis.jpg

Ngannou, som er tidligere tittelutfordrer i UFC sin tungvektklasse, møter knockout-artisten Lewis under UFC 226.

Den 7. juli kan du altså få se de to tungtslående kjempene barke sammen når UFC tar turen til Las Vegas. Møtet mellom Lewis (19-5-1, 10-3 UFC) og Ngannou (11-2, 6-1 UFC) har lenge ligget i kortene, og nå er det endelig offisielt. 

Sist vi så Ngannou i buret var mot tungvektsmester Stipe Miocic under UFC 220. Ngannou var favoritt til å vinne etter hans dominerende seiersrekke for UFC, og måten han vant kampene på fikk ham til å se ustoppelig ut. Men Miocic hadde andre planer den kvelden, og etter å ha holdt ut den første runden, virket det som Ngannou hadde brent opp alt kruttet og dermed ble det en kontrollert seier for Miocic.

Lewis har vært den mest aktive tungvektsutøveren for UFC siden 2014 med hele 14 kamper. Forrige gang han gikk kamp var mot Marcin Tybura under UFC Fight Night 126 i februar. Denne kampen, som de fleste av hans kamper, endte med en knockout-seier. 

En seier for Lewis ville vært et gigantisk steg opp på rangstigen i tungvektsklassen, mens en seier for Ngannou kan sikre han en ny sjanse til å få prøve seg på beltet nok en gang.

Resten av kortet til UFC 226 ser slik ut:

Tittelholder Stipe Miocic vs. Daniel Cormier – tittelkamp i tungvektsklassen

Raphael Assuncao vs. Rob Font

Khalil Rountree vs. Gokhan Saki

Yancy Medeiros vs. Mike Perry

Paulo Costa vs. Uriah Hall

Derrick Lewis vs. Francis Ngannou