En forhåndstitt på Jose Aldo vs Conor McGregor

En hel MMA-verden har ventet på dette øyeblikket, og nå vil årets desidert mest omtalte kamp finne sted. Jose Aldo og Conor McGregor møtes endelig til tittelkamp.

UFC 194 går av stabelen 12. desember og byr på et helt vanvittig bra kampkort. Stevnet avsluttes med en kamp av dimensjoner når Jose Aldo og Conor McGregor braker sammen.

Dette oppgjøret skulle egentlig utkjempes i juli, men atten dager før UFC 189 skulle finne sted kom beskjeden om at Jose Aldo hadde blitt skadet, og trekt seg fra kampen. Dette skjedde etter at UFC hadde tatt med seg de to fighterne på verdensturne og brukt enorme summer på promotering til denne gigantiske kampen. 

Skuffelsen var derfor enorm når det hele ble kansellert, men Chad Mendes steppet inn på to ukers varsel og de irske tilreisende til Las Vegas fikk se sin landsmann både prestere og vinne. Etter at McGregor vant over Chad Mendes via TKO ble han tildelt interim-beltet, og det gikk ikke lang tid før UFC fikk fastsatt en ny dato for Aldo vs McGregor.

Nå har dette øyeblikket kommet og vi skal få vite hvem som er den virkelige mesteren. Vil Aldo vise hvorfor han har vært mester så lenge og bli den som stopper McGregor? Vil McGregor en gang for alle vise at han er den beste og samtidig påføre Aldo sitt første tap på over ti år? Svaret på dette er rett rundt hjørnet, og det er klart for kamp!

Jose Aldo (25-1, Nova Uniao) Tittelholder

Jose Aldo gikk sin første profesjonelle MMA-kamp da han var sytten år, og vant via knockout etter kun atten sekunder av kampen. Aldo konkurrerte i flere forskjellige organisasjoner, og vant sine syv første kamper. At han allerede på dette tidspunkt hadde spesielle ferdigheter er det ingen tvil om, men i 2005 kom hans eneste tap i karrieren, da han tapte mot Luciano Azevedo via submission.

Aldo kom sterkt tilbake og vant sine tre neste kamper før han signerte med WEC i 2008, og MMA-verdenen fikk utvilsomt øynene opp for den ekstremt dyktige fighteren fra fattige kår i Brasil. Aldo uttalte på denne tiden at hans mål var å en dag kunne eie sitt eget hus, og det var ingen tvil om at han viste all verdens motivasjon gjennom sine egenskaper til å avslutte kamper på spektakulært vis. 

I sin tid i WEC ble Aldo tittelholder og vant over kjente navn som Cub Swanson, Urijah Faber, Mike Brown og Manny Gamburyan i sine to år med organisasjonen. Deretter kom UFC på banen, kjøpte opp WEC og hentet de beste fighterne. Aldo var naturligvis en av disse og han fikk også med seg beltet, og ble dermed UFC sin første mester i fjærvekt. Aldo har nå vunnet alle sine syv kamper i oktagonet og regnes av mange som den beste MMA-utøveren i verden uansett vektklasse.

Aldo er fryktet for sine stående ferdigheter, brutale spark, er svært vanskelig å få ned til bakken og har grappling i massevis om kampen skulle havne der. Aldo har gjentatte ganger vist seg som den beste, men har også trekt seg fra fem kamper grunnet skade og det er nå femten måneder siden hans forrige kamp. Aldo har også slitt med å klare vektkuttet til fjærvekt, og mot McGregor er det ingen tvil om at han behøver all mulig energi om kampen skulle gå til de senere runder.

Akkurat dette har nok Aldo all mulig motivasjon til å klare, om ikke annet på grunn av alle de fornærmelser McGregor har kommet med det siste året.

Conor McGregor (18-2, SBG Irland) Interim-mester

Conor McGregor kommer fra Dublin og begynte sin profesjonelle MMA-karriere i 2008. Etter å ha vært tilskuer ved UFC 93 ble han så bergtatt av sporten at han bestemte seg for å satse alt på MMA. Tidligere hadde McGregor blant annet blitt nasjonal mester i boksing, men rettet nå all sin trening under ledelse av John Kavanagh (SBG Irland), som var den første fra Irland til å oppnå svart belte i BJJ. 

Etter to tap relativt tidlig i karrieren vant McGregor åtte strake kamper over en tidsperiode på to år, og fikk i 2013 sin UFC-debut som han vant (Marcus Brimage) via TKO tidlig i den første runden. Sin andre kamp for UFC vant McGregor over den talentfulle Max Holloway via dommeravgjørelse, men pådro seg også en kneskade som holdt ham utenfor konkurranse i elleve måneder.

"Comebacket" var derimot enormt da han møtte brasilianeren Diego Brandao foran sitt eget publikum i Dublin. McGregor virket uanfektet av skaden og stoppet Brandao via TKO i runde en. Deretter ventet Dustin Poirier i kulissene og mange trodde at McGregor sin selvtillit ville få seg en knekk, og at hans suksess i UFC ville få en brå stopp mot den respekterte og tøffe Poirier. Men, McGregor viste nok en gang at han mener alvor, og stoppet også Poirier tilsynelatende lett i den aller første runden.

Kritikerne gikk da over til å si at McGregor ikke ville ha en sjanse mot en virkelig god bryter, og mange mente at hans neste motstander Dennis Siver ikke ville kunne besvare dette spørsmålet. Det gjorde han da heller ikke, og McGregor stoppet tyskeren i runde to. Deretter begynte annonseringen av tittelkamp mot mesteren Jose Aldo, og McGregor hadde klatret til toppen av divisjonen.

Aldo trakk seg som kjent fra kampen mot McGregor ved UFC 189, og inn kom Chad Mendes på kun to ukers varsel. Mendes lyktes med å ta McGregor til bakken gjentatte ganger i runde en og starten av runde to, og selv om McGregor traff med både spark og slag når kampen var stående kunne det se ut som om spørsmålet vedrørende hans muligheter mot en så dyktig bryter ble besvart.

Kampen endret raskt karakter utover i runde to da Mendes gikk for en giljotin som McGregor kom seg ut av, og kampen fortsatte stående med en uanfektet McGregor og en utslitt Mendes. Kampen ble avgjort via TKO kort tid etter da McGregor traff rent med sin beryktede venstre som sendte Mendes i kanvasen.

McGregor har gjentattte ganger sagt at han er skapt for å være en fighter, og at ingen er på hans nivå. Alle han møter i oktagonet er kun små hindre, og han skal renske divisjonen for motstandere en etter en. Når man går så høyt ut som McGregor gjør er fallhøyden naturligvis stor, men så langt har han prestert i samsvar med uttalelser. Det virker som at McGregor er meget komfortabel med alt det ekstra presset han påfører seg selv, og den irske fighteren har uttalt at han skal levere et mestervekt mot Aldo som uten tvil vil vise at han er den beste.

UFC 194 går av stabelen 12. desember ved MGM Grand Garden Arena i Las Vegas.

Spill på kampene på Unibet og få livestream av UFC 194 på kjøpet!

Spill på kampene på Unibet og få livestream av UFC 194 på kjøpet!