Michael Bisping villig til å møte Luke Rockhold i sin siste kamp

hi-res-44910e20c907f5d82408eb99fd558a47_crop_north.jpg

Bisping har tenkt en stund på å pensjonere seg, og er åpen for at hans siste kamp blir mot Luke Rockhold.
 
Utøverne, som har hatt et meget rivaliserende forhold, har begge vært tittelholdere i UFC sin mellomvektklasse. Hvis kampen finner sted vil det bli tredje gang Bisping og Rockhold møtes i oktagonet. Rockhold vant den første kampen mot Bisping, noe som medførte at han ble en tittelutfordrer og tok tittelen to kamper senere. To år etter den første kampen, møttes Bisping og Rockhold igjen, og denne gangen skulle Rockhold forsvare beltet sitt for første gang. Rockhold var favoritt til å forsvare beltet med tanke på at han vant over Bisping via submission i en dominerende kamp. Men Bisping knocket ut Rockhold i første runde, og dermed ble Bisping den første engelske tittelholderen i UFC.
 
Rockhold vant mellomvektsbeltet mot Chris Weidman i 2015, og en omkamp ble satt opp i 2016. Men grunnet skade kunne ikke Weidman gå omkampen, og Bisping fikk sjansen igjen. Etter tapet mot Bisping og av beltet, gikk Rockhold kamp mot David Branch. Denne kampen vant Rockhold, men fikk allikevel hard medfart da Branch nesten knocket han ut. Rockholds forrige kamp var mot Yoel Romero og den tok plass 11. februar i Australia. Her ble det nok et knockout-tap for Rockhold. Dette har medført at Rockhold må vinne en del kamper før han blir sett på som en utfordrer til mellomvektstittelen.
 
Kan møtes i mellomvekt eller lett tungvekt

Bisping hadde mellomvektsbeltet i litt over ett år, hvor han forsvarte det mot Dan Henderson, før han tapte det til George St. Pierre i november 2017. Tre uker etter tapet mot GSP gikk Bisping en ny kamp i Kina mot Kelvin Gastelum. Denne kampen endte med et knockout-tap, og det var da Bisping kom med uttalelsen om å legge hanskene på hyllen. Det gikk et rykte tidligere i år om en omkamp mellom Bisping og Rashad Evans, men ryktet ble avkreftet av Bisping kort tid etter det ble satt ut. Nå har Bisping uttalt følgende om trilogikampen mot Rochold på sin egen podcast «Believe you me»; «I’ve got no problem knocking you out again. I exposed Luke Rockhold and I knocked him out. David Branch nearly knocked him out, Yoel knocked him out. I quite literally took his soul. So if he wants to do it again, that’s one that quite literally would stoke the fire so to speak».
 
Etter tapet for Romero hintet Rockhold at han vurderer å gå opp en vektdivisjon til lett tungvekt. Til det svarte Bisping «If that motherfucker wants to throwdown at 205 then yeah, we can entertain that buddy. Yeah I’ll fight him at 205 or 185, I’m not bothered. That’s if I’m going to fight again and the deal is right».
 
Da gjenstår det bare å se om Bisping får sin tredje kamp mot Rockhold, og om dette blir hans siste MMA-kamp noensinne.