Lørdag er det klart for Battle Arena!

arena.png

De første norske tittelbeltene i amatør-MMA skal deles ut til helga i Battle Arena i Birmingham, England og vi rapporterer live fra stevnet.

Det hele skal vises på gratis stream klokken 13:00 kommende lørdag på www.fite.tv så ikke gå glipp av dette historiske øyeblikket!

La oss gå igjennom og analysere de 10 fighterne som skal kjempe om å bli Norges første tittelholdere i sine respektive vektklasser!


66 kilo:

Vektklassen til Max Holloway, Frankie Edgar, Jose Aldo og tidligere selvsagt også Connor McGregor, fjærvektsklassen er kjent for å levere fartsfylte og spennende kamper. Og den norske tittelmatchen er intet unntak!

"Lucky" Luke Santarelli

Som representant for en av Norges mest kjente gym i MMA Trondheim og på terskelen til profflivet så er Luke en het kandidat til å ta hjem tittelbeltet til Bartebyen. Han er en av Emil Meek og Thomas Formos beste studenter og har opparbeidet seg en imponerende 5-2 record der han reist land og strand rundt utenlands for å oppsøke utfordringer. Han kommer fra en Taekwondobakgrunn og kombinerer spenstige spark med den notorisk røffe grinder-stilen MMA Trondheim har gjort seg så bemerket med. Både fysisk og teknisk klar for proff er han på papiret en favoritt i denne matchupen.

Mehrgran Bijanpoor

Dog er ikke Mehrgan fra Oslo typen til å gi seg uten en kamp. Han elsker en skikkelig dogfight og er farlig både stående og på bakken med kickboksing og grappling perfeksjonert på Norges aller mest meritterte gym, Frontline Academy. Tempoet Mehrgan setter er nok til å smelte de aller fleste han møter og hans seriøse bakgrunn fra fotballen har instillert i han en treningsdisiplin og kondisjon få kan matche. 2-1 står recorden hans på, men ambisjonens ild er tent i øynene hans og han er fast bestemt på å bevise at i MMA er det ofte underdogen som drar hjem seieren.


70 kilo:

Lettvektsklassen er historisk sett den tøffeste vektklassen i sporten der det finnes utallige killers som kjemper om rangeringene. Khabib Nurmagomedov, Tony Ferguson, Mcgregor her også og selvsagt vår egen Joachim Hansen som i 2003 faktiske var ranket som nr 1 i verden i denne klassen! Her er smellene harde og det tekniske nivået høyt.

Kim Bravie

Fra Norges hardeste thaiboksinggym Frontline Muay Thai i Oslo kommer Kim Bravie og det synes. Han er noe av en teknisk slugger som presser fremover med harde rundspark og seriøst harde krokslag som kan senke hvem som helst. Han har ingen problemer med å spise et slag eller spark for å selv kunne lande noe og kommer som regel best ut av hver slagveksling. 3-0 og ubeseiret record vant Kim denne tittelsjansen, men selv om han foretrekker det stående gamet er Kim mer enn kompetent nok både i brytinga og på bakken når han tvinges dit. Han har en meget pen armlås fra guard og leter stadig etter en dødelig giljotin fra clinchen.

Nix Bujakins 

Unggutten fra Bergen MMA er noe av et ubeskrevet blad, men da Magnus Jacobsen måtte trekke seg pga sykdom steppet Nix inn på 2 ukers varsel. Da Jacobsens sykdomsforfall ble annonsert var det ikke mange som frivillig meldte seg til å møte Bravies knyttnever i buret, men Nix sa ja uten å tvile. Teamet hans Bergen MMA med Alexander Jacobsen i spissen skrøt ungguttens atletiske og tekniske evner opp i skyene og understreket meget tydelig at Nix var klar for utfordringen. Dette er MMA og kamp er kamp og Nix sine latterlig dynamiske spark skal matches opp mot Bravies seriøse kraft i en forrykende match!


77 kilo: 

Dette er vektklassen vi nordmenn har hatt mest suksess med i UFC og MMA generelt. Både Emil Meek og Simeon Thoresen har fått vist seg bra frem på sportens største arena og Håkon Foss, Mohsen Bahari og Thomas Robertsen har gjort Cage Warriors utrygt for andre nasjoner. Weltervekt er en klasse kjennetegnet av rå fysikk, men fremdeles veldig høyt teknisk nivå.

Daniel Pedersen

Og en heftig representatnt for weltervekt er Daniel Pedersen fra Bodø som nå trener under UFC-veteran Simeon Thoresen og EVT-veteran Thomas Moon Lee Hytten på Oslo Fight Center. Med karate-bakgrunn har han han utviklet et komplett game der han mikser skarp kickboksing med raffinert grappling og har så langt gått 3-0, ubeseiret. Mange snakker om han som det neste profftalentet vi kan få sett mye til i fremtiden.

Steinar Kronstad

Men fra Novus Academy på Lørenskog kommer mannen som har tenkt å stå i veien for Pedersens mål om en norsk tittel. Steinar Kronstad er den mest erfarne fighteren av alle de norske på dette showet med 10 MMA-kamper i amatør, 9 proffmatcher i K-1 og 30 amatørmatcher i kickboksing. Med nær 50 fullkontaktkamper er Steinar så rutinert som man kan bli før profflivet og han er kjent for sin presisjon og slagkraft stående. Motstandere har utnyttet seg av at bakken ikke er hans spesialitet tidligere, men Steinar har jobbet hardt for å utvikle seg der også og vil møte Pedersen knyttneve for knyttneve i midten av buret!

84 kilo:

Nå begynner vi å komme til de store gutta! Denne divisjonen er også meget interessant sett med norske øyne da vi har Jack Hermansson i UFC og ubeseirede Torbjørn Madsen i EFC. Her er de fleste 90 kilo før vektkuttet pluss og det smeller bra i vottene når noen lander et slag! 

Adrian Jahre

Fra Auli opprinnelig, men trener nå på Novus Academy i Lørenskog og på Frontline Academy i Oslo, denne unggutten kommer fra sportsjujitsu opprinnelig, men har et naturtalent for bryteaspektet av MMA og løfter større menn fra gulvet og slammer dem ned som om de var melsekker! Kombinert med giftig grappling og et stående game under utvikling har han kjempet seg til en 4-2 record i amatør. 

Ismar Blagoje

Men Ismar på andre siden av buret er ikke akkurat noen veiking og regnes som et av Norges største talenter! Med skarp thaiboksing og brunt belte i BJJ har han erobret seg en ubeseiret 3-0 record. Oslogutten trener på Frontline Muay Thai og nå har han satt seg som mål å ta NM-tittelen! Dette er en utøver av slikt kaliber at han allerede er tatt ut til Cage Warriors sin amatørturnering for å krone Vesteuropas beste amatør til høsten. Denne kampen blir fyrverkeri!


93 kilo:

De store gutta! Dette er hundekilos kolosser og her er det god natt om ett eneste slag treffer riktig. Norge har historisk sett hatt flere riktig gode store fightere så som John Olav Einemo, Dan Evensen og Bernat Pados. Nå er det superprospektene Kenneth Bergh og Marthin Hamlet Nielsen som sprer frykt i de europeiske MMA-showene. Og neste generasjon skal gjøre opp her om retten til å holde det første norske tittelbeltet i vektklassen!

Inge Paulsen

Sluggeren fra Venneslas Spartacus MMA. Med bakgrunn fra boksing og thaiboksing har denne giganten av en fighter et overraskende bevegelig og dynamisk game. Han pakker ekte krutt i de svære nevene og har godt inn og ut fotarbeid og er meget rask og eksplosiv for vektklassen. Sist gang han møtte en nordmann endte det med at han brakk kjeven på talentet William Werenskiold med ett eneste slag. Og Inge har tenkt å ta med seg beltet hjem til Sørlandet.


Eskild Magnussen

Unggutten fra Frontline Academy i Oslo har vunnet NM i thaiboksing, tatt dobbelt gull i ADCC Norge i intermediate og bronsje i advanced submission only på Oslo Open. Coachen hans, UFC-veteran Simeon Thoresen, sier Eskild minner han om en latterlig svær versjon av Georges St. Pierre, kanskje den aller beste MMA-utøveren gjennom tidene. Eskild har kjempet seg til en 4-1 record i amatør hvor det eneste tapet var i tungvekt. Han har blitt spådd en stor fremtid i sporten, men først skal han han hevne klubbkamerat William Werenskiolds tap ved å ta hjem tittelen til Oslo!