Bekreftet: Ilir Latifi møter Glover Teixeira under UFC Fight Night 134

maxresdefault (7).jpg

For et par uker siden begynte det å gå rykter om at svenske Ilir Latifi skulle møte brasilianeren Glover Teixeira. I går ble det bekreftet at de to lett-tungvekterne skal møtes den 22. juli i Hamburg, Tyskland.

UFC kom med følgende melding på Twitter:
Let's make it official shall we! @GloverTeixeira vs. @LatifiMMA is on for #UFCHamburg
https://t.co/vCHiFptkF8 pic.twitter.com/VXgE6vszQg
— UFC Europe (@UFCEurope) May 4, 2018

Latifi (14-5-1 NC, 7-3 UFC) har vunnet sine to siste kamper for UFC, og dette var kanskje svenskens mest imponerende opptredener under organisasjonen. I september i fjor vant «The Sledgehammer» mot ubeseirede Tyson Pedro via enstemmig dommeravgjørelse, men hans desidert største seier kom for litt over en måned siden mot Ovince Saint Preux. Etter å ha levert knallharde slag kunne Latifi sikre en giljotin, og dermed vant han på en meget imponerende måte mot en topp 5 rangert motstander.

Teixeira (27-6, 10-4 UFC) har vunnet tre av sine fem siste kamper. For et drøyt år siden gikk han kamp mot Latifis treningspartner, Alexander Gustafsson. Dette var Gustafssons første kamp etter et skadeopphold, og Teixeira ble dominert av «The Mauler» som avsluttet kampen via knockout i femte runde. Teixeira gikk sin forrige kamp i desember i fjor der han møtte latvieren Misha Cirkunov og det hele endte med en brutal knockout i favør Teixeira.

En seier for Latifi vil definitivt sette ham i et svært godt lys i lett-tungvektdivisjonen, samtidig som Teixeira trenger noen back to back-seiere for å unngå en mer hullete CV i den talentfulle divisjonen.