Mario Yamasaki ute i hardt vær etter kampen mellom Shevchenko og Cachoeira

07_Silva_Prater_02.jpg

Etter helgas UFC-stevne i Belem, Brasil fikk dommerveteranen Mario Yamasaki nok en gang kritikk. Denne gangen var det for måten han håndterte kampen mellom fluevekterne Valentina Shevchenko og Priscila Cachoeira på.
 
UFC-president Dana White var nådeløs mot Yamasaki på Instagram hvor han skrev:
 
Priscilla Cachoeira, you showed so much heart and toughness in that fight. I’m honored to have you fight in the UFC. Unfortunately the ref is there to protect you and Mario DID NOT do that. This isn’t his first disgusting performance in the octagon. Another unfortunate thing is that i can’t do anything about It only the Brazilian commission can and i am hoping after this scary, incompetent showing he hopefully will never set foot in that Octagon again. Strikes landed was 230-3.
 
White er kjent for å holde lite tilbake når han mener noe er kritikkverdig, hvor både utøvere, dommere og fans har fått føle på UFC-presidentens vrede. Men spesielt dommere får ekstra tyn fra White når de ikke presterer på forventet nivå. Yamasaki skapte også overskrifter når han stoppet kampen mellom Michael Chiesa og Kevin Lee den 25. juni i 2017. Lee hadde Chiesa i en rear naked choke og Yamasaki valgte da å stoppe kampen, selv om Chiesa ikke tappet ut.
 
Cachoeira, som så mørbanket ut etter kampen mot «Bullet» Shevchenko, uttalte at hun ville gått kampen på nytt ti ganger til, og at hun ikke kritiserte hjørnemennene sine for å ikke ha kastet inn håndkleet. White og UFC har også blitt kritisert for og i det hele tatt ha satt opp kampen, på grunnlag av at det var en «miss match». Til det svarte White:
 
For the MORONS says it’s her UFC debut……it’s the entire divisions debut. There will be Fights like this until the entire division starts to weed out who belongs and who doesn’t. That’s why u need good officials who stop fights when they need to be stopped!!!!!!
 
Allikevel er det merkelig at UFC lar en utestet utøver i verdens ledende MMA-organisasjon møte en tidligere tittelmotstander, der Cachoeira i tillegg er en underdog med 10-1 i odds. Mye tilsier at denne ensidige kampen lå i kortene. Det er uansett ingen tvil om at Yamasaki har tabbet seg kraftig ut, og at dette bør få konsekvenser for den omdiskuterte dommeren sin fremtidige karriere.