Bersekergang leverte nok et bunnsolid stevne!

Luke Santarelli t.v. og Kasim Dodorkhanov under kveldens hovedkamp (Foto: Sharon Burgos Aresvik).

Luke Santarelli t.v. og Kasim Dodorkhanov under kveldens hovedkamp (Foto: Sharon Burgos Aresvik).

Lørdag 5. mai ble det for femte året på rad arrangert merkekamper i storsalen på Studentersamfundet, og nok en gang ble det en suksess.

Berserkergang 5 ble sparket i gang klokken 18:00, men grunnet jobb hadde klokken passert 20:00 når jeg ankom Studentersamfundet. Jeg gikk opp trappen, og før jeg kom inn i storsalen kjente jeg en trykkbølge av jubel. Med-journalist for MMA-Norway, Jørgen Winther, spurte om det var UFC som arrangerte stevne her og jeg begynte selv å lure.

MMA Trondheim har forbedret seg hvert år siden de startet med merkekampene, og nok en gang leverte de etter absolutt beste evne. Jeg må minne meg selv på at dette blir arrangert av en MMA-klubb fra et land der man ikke kan gå profesjonelle MMA-kamper, og når jeg deretter ser alt arbeidet som blir lagt inn i stevnet og hvor profesjonelt alt er utført, må jeg bare ta av meg hatten for MMA-Trondheim og NMMAF.

Kampene

Det som er så fantastisk med dette stevnet er at utøvere som aldri har gått en kamp før får muligheten til å prøve seg under en særdeles profesjonell produksjon. Det kan med andre ord beskrives som en perfekt start. Alle kampene jeg fikk med meg var meget underholdende og ikke minst usedvanlig jevne. 

Tarek Thorvaldsen t.v. hadde sin første MMA-kamp mot Robert Johansen. Kampen endte med seier til Johansen (Foto: Sharon Burgos Aresvik).

Tarek Thorvaldsen t.v. hadde sin første MMA-kamp mot Robert Johansen. Kampen endte med seier til Johansen (Foto: Sharon Burgos Aresvik).


Joakim Holstad vs. Joachim Horsgård

Den første kampen jeg fikk med meg var sluttminuttet mellom Joakim H. Holstad fra Sarpsborg Chi MMA og Joachim Horsgård fra MMA Trondheim. Rett før jeg fikk satt meg ned ble det dømt TKO i favør Horsgård og han fikk dermed et ekstra poeng. Det var bare sekunder igjen av kampen og etter nok en takedown fra Horsgård var kampen over. Stillingen endte 3-0 og Horsgård ble utropt til vinneren.

Horsgård i full mount som bidro til å sikre seieren (Foto: Sharon Burgos Aresvik).

Horsgård i full mount som bidro til å sikre seieren (Foto: Sharon Burgos Aresvik).


Rikke M. Gundersen vs. Maria K. Andresen

Det var to kvinnekamper på kveldens kort og jeg vil trekke fram kampen mellom Rikke M. Gundersen fra Tromsø kampsportsenter og Maria K. Andresen fra MMA Trondheim. De to første rundene var ren stand up og preget av konstant press fra begge utøvere der begge satt opp gode kontringer. I tredje runde fikk Andresen en takedown og tok ryggen til Gundersen når hun prøvde å komme seg opp. Deretter tok det ikke lang tid før Andresen satt en solid rear naked choke og Gundersen ble tvunget til å tappe ut. Etter dette satt Andresen et hardt press og vant kampen på poeng.

Andresen t.v. fra MMA Trondheim i en jevn kamp mot Gundersen fra Tromsø kampsportsenter (Foto: Sharon Burgos Aresvik).

Andresen t.v. fra MMA Trondheim i en jevn kamp mot Gundersen fra Tromsø kampsportsenter (Foto: Sharon Burgos Aresvik).


Tian Olsen vs. Christian Stava

Kveldens co-main event var mellom veteranene Tian Olsen fra MMA Trondheim og Christian Stava fra Herjer MMA. Dette var en kamp der begge utøverne ga full gass og laget et solid show for alle i storsalen. Første runde bestod primært av stand up der både Olsen og Stava hadde gode kombinasjoner og treff. Andre runde inneholdt flere gode spark og ca. midtveis i runden ble Olsen truffet med et front kick i magen som uten tvil gjorde vondt. Olsen bøyde seg ned og tok seg til magen mens Stava fortsatte med spark og slag mot mageregionen. Olsen viste et meget stort fighterhjerte og fikk en takedown som gjorde at han klarte å hente seg tilbake i kampen. I den siste runden ble det nok en gang utvekslet slag og Olsen hadde tre takedowns, men Stava spratt raskt opp igjen. Kampen endte med seier til Christian Stava.

Staredown under innveiingen. Stava t.v. fra Herjer MMA mot Olsen fra MMA Trondheim (Foto: Sharon Burgos Aresvik)

Staredown under innveiingen. Stava t.v. fra Herjer MMA mot Olsen fra MMA Trondheim (Foto: Sharon Burgos Aresvik)


Luke Santarelli vs. Kasim Dodorkhanov

Hovedkampen var en fartsfylt og teknisk fornøyelse å se på. Santarelli gikk opp to vektklasser, noe som var ganske merkbart under kampen. Dodorkhanov hadde både høyde og rekkevidde til sin fordel og utnyttet dette godt. I de første utvekslingene av slag kom det solide spark fra Santarelli, et flashy flying knee fra Dodorkhanov og en nydelig spinning backfist fra Santarelli. Luke prøvde deretter å ta Kasim ned uten hell og helt mot slutten av første runde fikk Kasim en takedown, men Luke spratt raskt opp igjen og forsvarte nok et forsøk på en takedown deretter. I andre runde begynte Dodorkhanov å utnytte rekkevidden sin. Han traff Santarelli med svært gode kombinasjoner og holdt seg unna når han selv ble angrepet. Når det gjenstod 10 sekunder igjen av runden prøvde Luke seg på en takedown, men Kasim stuffet denne lett. Når det var klart for tredje runde var det helt åpent for hvem som skulle stikke av med seieren. Begge satt opp gode kombinasjoner og runden var svært jevn. Når poengene ble lest opp hadde en dommer dømt uavgjort mens to andre dommere ga seieren til Santarelli. 

To krigere som kan være fornøyd etter en meget spennende og jevn kamp (Foto: Sharon Burgos Aresvik)

To krigere som kan være fornøyd etter en meget spennende og jevn kamp (Foto: Sharon Burgos Aresvik)


Eivind D. S. Kjønsvik hadde en sentral rolle under stevnet, og hadde dette å si om Berserkergang 5: 

Hvordan synes dere som arrangører at årets stevne gikk?

Vi er utrolig fornøyde med hvordan stevnet gikk! Vi ønsket oss en enda mer solid gjennomføring enn tidligere suksess-år, og det fikk vi til. Tilnærmet sømløst arrangement, med kamper servert på løpende bånd.

Vi er enda mer fornøyd med nivået på årets utøvere, hvor forrykende og spennende alle kampene ble! Matchmaker Thomas Rye Eriksen i Norges MMA-Forbund gjorde en fabelaktig jobb i forkant av stevnet, noe som resulterte i utrolig jevne kamper. Tror ikke jeg kan huske noe stevne i Norge med mer jevn matching. Dette fikk virkelig satt poengdommeren på prøve, som absolutt ikke fikk noen lett dag på jobben.

Jeg må få ytre en takk til de andre i administrasjonen: Maria Elena Haseth, Thomas Formo, Andreas Nygaard og Magnus Herregården. Utallige timer ble lagt ned i forkant, i etterkant og under stevnet. Ringdommere Gard Olve Sagen og Andreas Wallum, samt de 7 poengdommerne gjorde en fabelaktig jobb! En stor ærbødig takk må jeg virkelig også få rette til alle de fantastiske frivillige fra arrangørklubben MMA Trondheim! Uten dere folkens så har det ikke gått! Tusen takk!

b5 crew.jpg

Noen av utøverne og crewet som bidro til en festaften i Studentersamfunnet (Foto: Sharon Burgos Aresvik)


Hvordan ser veien videre ut for Berserkergang?

Videre så har vi øynene alltid høyt oppe på horisonten. Det er ingen hemmelighet at vi rigger til et maskineri her oppe i Trondheim som øyner håpet om framtidig fullkontakt MMA. Vi finpusser for hvert år ferdighetene våre på å arrangere proffe stevner og vi er mer enn klare til å ta steget opp til fullkontakt, med alt det har å medføre. Jeg vet at Norges MMA Forbund med Henning Svendsen i spissen jobber intenst for å legalisere sporten vår og dermed legge til rette for fullkontakt MMA.

Vi har allerede startet planleggingen av det som forhåpentligvis blir neste års stevne, og håper NMMAF vil vise oss tilliten til å fortsatt få arrangere festaftener for MMA miljøet i Norge! Takk til alle som kom og deltok på folkefesten, og vi ønsker dere hjertelig tilbake neste år!

I skrivende stund legges det ut videoer fra Berserkergang 5, og de fantastiske kampene kan gjenleves på NMMAF sin Youtube-kanal som du finner her.