Holm knocker ut Rousey i en av tidenes "upset" i MMA


Sjokket var et komplett faktum da Holly Holm ikke bare vant over Ronda Rousey, men attpåtil knocket henne ut ved UFC 193.

Hele 56 214 tilskuere i Australia fikk ved UFC 193 overvære kanskje tidenes største overraskelse i MMA. Den absolutt suverene mesteren Ronda Rousey som hadde kjørt over samtlige av sine motstandere skulle nå forsvare tittelen sin mot Holly Holm, og de fleste trodde nok at den samme historien skulle gjenta seg også denne gang.
 
Men, den tidligere mesteren i boksing hadde helt andre planer og kjørte egentlig over Ronda Rousey så lenge kampen varte. Rousey var særdeles aggressiv og virket overivrig, med hendene til dels nede og haka opp i jakten på sin motstander. Dette er naturligvis ikke en god ide, og iallfall ikke når du møter en hardtslående, bevegelig, presis og teknisk Holly Holm med suverene bokseferdigheter.
 
Holly Holm beveget seg mesterlig og prikket inn en rekke harde og rene treffere, og tok på et tidspunkt også Ronda Rousey ned til bakken. Rousey virket i slutten av den første runden sliten og uten ideer til hvordan hun kunne snu kampen til sin fordel.
 
I runde to traff Holm med nok et knallhardt slag som denne gangen virkelig rystet Rousey. Den nå tidligere mesteren kom seg raskt opp igjen, men ble møtt av et venstre spark til hodet som sendte henne bevisstløs i kanvasen. Holm fulgte opp med et par treffere til på bakken før dommeren stoppet det hele, og Holm kunne slippe jubelen løs mens det er nærliggende å tro at en hel MMA-verden sperret opp øynene over hva de nettopp hadde vært vitne til.
 
Ronda Rousey tapte og ble knocket ut, og den nye mesteren Holly Holm fikk det nærmest til å se enkelt ut.
 
Rousey ble transportert til sykehus etter kampen, og selv om Dana White nærmest aldri kan garantere noe på pressekonferanser rett etter et stevne sa han også at en omkamp virker som det fornuftige.