Rematch bekreftet: Rose Namajunas skal forsvare beltet mot Joanna Jedrzejczyk i april

073_Joanna_Jedrzejczyk_vs_Rose_Namajunas.jpg

Returmøtet er offisielt. Rose Namajunas skal ut i sitt første tittelforsvar mot den tidligere stråvektdronningen hun tok beltet fra. UFC-president Dana White bekreftet nyheten om UFC 223 co-main event under fredagens pressekonferanse.

25-årige Rose «Thug» Namajunas (7-3) blir sett på som et av de største talentene på kvinnesiden. Det fikk tidligere tittelholder i kvinnenes stråvektklasse oppleve, Joanna Jedrzejczyk. Amerikanske Namajunas vant kampen på imponerende vis via TKO tilbake i november. Før tittelmøtet hadde hun allerede beseiret navn som Angella Hill (7-4), Paige VanZant (7-4), Tecia Torres (10-1) og Michelle Waterson (14-6).

Polske Joanna Jedrzejczyk (14-1) var på sin side ubeseiret foran møtet med «Thug» Rose og gikk dermed på sitt første tap i karrieren. Før kampen hadde den 30-årige tidligere mesteren forsvart stråvektbeltet hele fem ganger mot Jessica Penne (12-5), Valerie Letourneau (9-6), Claudia Gadelha (15-3), Karolina Kowalkiewicz (11-2) og Jessica Andrade (17-6). Noe som kun superstjernen Ronda «Rowdy» Rousey (12-2) har gjort før henne.

UFC 223 går av stabelen 7. april og tar plass ved Barclays Center i Brooklyn, New York. Det er også bekreftet  av UFC at hovedkampen den natten blir mellom Tony «El cucuy» Ferguson (23-3) og Khabib «The eagle» Nurmagomedov (25-0).