Knepent tap for Gustafsson ved UFC 192

Til tross for heroisk innsats ble det tap for Alexander Gustafsson i tittelkampen mot Daniel Cormier.

I 2013 ble Alexander Gustafsson den første til å gi suverene Jon Jones problemer i oktagonet, og når svensken nå møtte Daniel Cormier ved UFC 192 var det knyttet stor spenning til om det skulle følge med et belte tilbake til Sverige.

Kort tid etter at hovedkampen ved UFC 192 startet ble Gustafsson bokstavelig talt kastet på hodet, og det virket som om Cormier sin bryting skulle bli umulig å hanskes med. Men, Gustafsson forholdt seg rolig og fikk jobbet seg tilbake til føttene igjen. Deretter lyktes Gustafsson å ta den tidligere olympiske bryteren Cormier til bakken, og kampen ble med ett mer åpen og uforutsigbar.

Gustafsson tok også Cormier ned en andre gang, men det var et hardt kne etterfulgt av et slag som sendte Cormier i kanvasen og forhåpningene om en svensk seier steg til nye høyder. Gustafsson prøvde å avslutte kampen, men Cormier kom seg raskt tilbake på beina og fortsatte å presse fremover slik han gjorde i store deler av kampen.

Både Gustafsson og Cormier tok i mot harde treffere både til hodet og kroppen, og når alle fem rundene var ferdig kjempet minnet det hele om nok en meget hard og jevn tittelkamp som ble bevitnet i 2013, og spørsmålet var om Gustafsson denne gang hadde gjort nok til å ta beltet fra mesteren.

Gustafsson hadde tross alt tatt Cormier ned til bakken og ikke minst rystet mesteren, men det at han også løp vekk fra Cormier ved gjentatte tilfeller så unektelig ikke bra ut med tanke på dommerne. To av tre dommere ga seieren til Cormier, og Gustafsson har nå tapt to tittelkamper, men har også gjort seg fortjent til både respekt og enda flere supportere. Cormier var full av gode ord om Gustafsson etter kampen, og uttalte blant annet at sporten MMA behøver utøvere som Alexander Gustafsson.

Selv om det ikke ble noen tittel på Gustafsson ved UFC 192 viste han ferdigheter og fighterhjerte av dimensjoner, og det er vanskelig å ikke la seg imponere av "The Mauler".
 

Du kan spille på kampene hos Unibet: