Kenneth Bergh er første nordmann i The Ultimate Fighter

Norske Kenneth Bergh (3-0) fra Frontline Academy skal være med i neste sesong av The Ultimate Fighter, og blir dermed første nordmann noensinne på UFC's eget realityshow.

Fra VG.no:

– Det har vært en stor utfordring å holde dette hemmelig, for det er mange som lurer. Det er ikke så lett å dra til Las Vegas uten at det blir spekulasjoner, sier Bergh til VG.

I dag ble det altså kjent at Bergh er plukket ut blant flere hundre håpefulle som stilte på audition i desember i fjor - i kampsporthovedstaden Las Vegas. UFC har nå offentliggjort de 16 mannlige fighterne som har kommet igjennom nåløyet.

– Etter den første runden fikk jeg gode indikasjoner på at jeg var med videre, og i januar dro jeg tilbake. Helt uavhengig av hvordan dette går videre, så er jeg den første nordmannen som er blitt valgt ut. Personlig betyr dette veldig mye for meg, fordi det er såpass tidlig i karrieren, sier Bergh som har tre proffkamper og like mange seirer.

Nå skal Bergh i alle fall være med fra starten i TV-serien som sendes på amerikanske FOX Sports fra 20. april, og i Norge er det Viasat som har rettighetene. TV-serien kan bli et fantastisk utstillingsvindu for Bergh, og gjør han det bra kan det altså føre til en permanent UFC-kontrakt.

– Det er vel ikke mulig å drive med profesjonell MMA uten å ha UFC som mål. Nå har jeg vært så heldig å få denne sjansen, og den er mange som jobber i mange år for å få. Dette gir meg veldig mye inspirasjon, og det som skjer i organiseringen og alt rundt i UFC er på et helt annet nivå enn andre steder. De er størst av de største, og det merker man, sier Bergh.

Du kan spille på kampene hos Unibet: