Dana White bekrefter: Alexander Gustafsson møter Luke Rockhold 

alexander-gustafsson-luke-rockhold.jpg

Det går i tillegg rykter om at hele kortet til UFC 227 har lekket, og hvis det viser seg å stemme kan vi glede oss til det foreløpig største stevnet i 2018.

Det er UFC President Dana White som selv har bekreftet kampen mellom Gustafsson og Rockhold på forrige episode av podcasten «UFC Unfiltered», som ledes av Jim Norton og Matt Serra. Kampen skal tydeligvis være en del av UFC 227 som holdes i Los Angeles den 4. august. Han avkrefter derimot ryktene om at utøverne skal kjempe for det midlertidige lett-tungvektsbeltet. På podcasten sa han følgende: 

“There are rumours, what did I see? That we were doing Gustafsson and Rockhold, that is true, but that’s not for the interim title, that’s false. It might be LA, I’m targeting LA.” 

Gustafsson har fått sjansen til å vinne tittelen to ganger tidligere. Første gangen var mot tidligere tittelholder Jon Jones i 2013 hvor han kom inn som en stor underdog, men kjempet meget godt og tapte knepent på poeng. I 2015 møtte han nåværende tittelholder Daniel Cormier og måtte også her se seg slått akkurat på målstreken når dommerne leste opp poengene. Siden 2015 har «The Mauler» bare gått to kamper, men begge har vært svært overbevisende seirer. I 2016 møtte han Jan Blachowicz og vant på enstemmig dommeravgjørelse. I 2017 møtte han Glover Teixeira der han vant med en solid knockout i femte runde, og i tillegg ble kampen kåret til «fight of the night». 

Rockhold tar et steg fra mellomvektdivisjonen og opp til lett tungvektsdivisjonen. Rockhold kommer nylig fra et tap mot Yoel Romero der han tapte via en stygg knockout. På de tre siste kampene står han med to tap, og for en stund siden begynte ryktene å gå om møtet med "The Mauler" etter at han selv ønsket seg denne kampen.

Gustafsson er nok en favoritt til å vinne oppgjøret, og gjør han det vil det være vanskelig å nekte han en ny tittelmatch for lett tungvektsbeltet. Men man skal ikke avskrive Rockhold da han har krutt i hendene, og i tillegg slipper å kutte like mye vekt som "The Mauler". 

UFC-kortet lekket?

Det er også bekreftet at stevnets hovedkamp blir returoppgjøret mellom bantamvektsmester TJ Dillashaw og Cody Garbrandt. De to tidligere lagkameratene har lenge hatt et heftig rivaleri, og i 2017 møttes de i buret der Dillashaw tok tilbake bantamvektsbeltet. 

Dana White har også avslørt at han jobber med å booke George St. Pierre og Nate Diaz til å møtes i en lettvektskamp, og White har nettopp bekreftet at Yair Rodriguez kommer til å møte Zabit Magomedsharipov i fjærvektsklassen. Dermed ser det ut som hovedkortet kan bli et av tidenes største. 

Lance Pugmire fra LA Times har rapportert at han har fått innsyn i resten av stevnets kamper, hvor han blant annet kunne se nok et nært ferdigstilt toppmøte i fjærvektsklassen mellom Cub Swanson og Renato Moicano. UFC har ikke offentlig bekreftet noen kamper, bortsett fra Dillashaw vs. Garbrandt og Derek Brunson vs. Antonio Carlos Jr. og resten av kortet skal angivelig se slik ut:

Hovedkort:

Tittelkamp i bantamvekt: (C) TJ Dillashaw vs. #1 Cody Garbrandt

Lettvekt: (#2 P4P) Georges St-Pierre vs. #8 Nate Diaz

Lett tungvekt: #1 Alexander Gustafsson vs. (#3 MW) Luke Rockhold

Fjærvekt: #11 Yair Rodriguez vs. #13 Zabit Magomedsharipov

Fjærvekt: #5 Cub Swanson vs. #9 Renato Moicano

Underkort:

Mellomvekt: #7 Derek Brunson vs. #13 Antonio Carlos Jr.

Bantamvekt: #10 Pedro Munhoz vs. Alejandro Perez

Stråvekt (kvinner): Polyana Viana vs. JJ Aldrich

Bantamvekt: Benito Lopez vs. Ricky Simon

Bantamvekt: Ricardo Ramos vs. Kyung Ho Kang

Stråvekt (kvinner): Danielle Taylor vs. Weili Zhang

Bantamvekt: Wuliji Buren vs. Bharat Khandare

Lettvekt: Beneil Dariush vs. TBA