Tittelkamp for Chris «Cyborg» Justino bekreftet som co-main event ved UFC 214

Etter mye frem og tilbake har Chris Cyborg (17-1, 1 NC) endelig fått sin etterlengtede tittelkamp i fjærvekt. Det bekrefter UFC i dag, og kampen er satt til 29. juli i byen Anaheim, mot Invictia FC sin tittelholder Megan Anderson (8-2).

Dette innebærer at tittelholder Germaine de Randamie (7-3), ikke lenger får beholde fjærvektsbeltet som den 33 år gamle kickbokseren vant mot amerikanske Holly Holm (11-3) ved UFC 208 tidligere i år, da UFC for første gang åpnet den nyeste og kanskje mest omdiskuterte vektklassen for kvinner.

Nederlandske Randamie som den gang gikk opp fra bantamvekt vant tittelkampen på enstemmig dommeravgjørelse etter fem jevne runder mot forhåndsfavoritten Holm, men Randamie har ikke vært aktiv siden den gang og er fremdeles ute med en skade i hånden.

Både før og etter UFC 208 har Cyborg blitt sett på som den naturlige tittelutfordreren, men Randamie har uttalt at hun ikke vil møte brasilianeren da hun og teamet hennes mener at Cyborg er en velkjent juksemaker.

Etter planen ønsket UFC at Cyborg skulle gå nevnte tittelkamp, eller rettere sagt så ble hele den nye fjærvektsdivisjonen for kvinner opprettet med tanke på Cyborg og hennes dominans.

Dessverre måtte hun som kjent trekke seg for å ta et lengre avbrekk etter det brutale vektkuttet i september i fjor. For å opprettholde integritet i sporten har UFC nå informert Randamie at de forventer at alle sine tittelmestere aksepterer kamper mot de beste utfordrerne i sin vektklasse, og beltet står derfor nå vakant.

Cyborg som ikke har tapt på nesten 12 år var nylig utestengt i to måneder etter at hun testet positivt for ulovlige substanser. Men, det viste seg at medikamentene var en nødvendighet og foreskrevet av lege etter det dramatiske vektkuttet hun hadde i forkant av sin forrige kamp mot svenske Lina Landsberg.

Høyreiste Megan Anderson som nå skal møte Cyborg, er fjærvektsmester i organisasjonen Invicta FC. Tittelen vant hun i januar over Charmaine Tweet på TKO. Deretter ble den 27 år gamle australieren løst fra sin kontrakt med Invictia FC slik at hun kunne signere for UFC og møte Cyborg.

Gjør dere klare til en av de kanskje største kampene innen kvinnelig MMA-historie! UFC 214 går av stabelen 29. juli i California , og toppes med rematch og tittelkamp i lett tungvekt mellom Daniel Cormier og Jon Jones .