Er «The Super Samoan» ferdig i UFC?

1517562543727.jpg

Mark Hunt hinter til å forlate UFC etter kontrakten utløper.

Hunt (13-11-1, 8-5-1 UFC) har tre kamper igjen på kontrakten sin til UFC og det virker som veteranen ikke kommer til å forlenge med den største organisasjonen innenfor MMA. Hunt møter Curtiz Blaydes (9-1, 4-1 UFC) i natt under UFC 221, som holdes i Perth i Australia. I et intervju med MMAjunkie.com har Hunt ytret at han vil avslutte karrieren sin når han har gått tre kamper i UFC og tre kamper for andre MMA-organisasjoner.

Hunt saksøkte UFC for litt over et år siden, etter at han tapte mot Brock Lesnar under UFC 200. Grunnen til søksmålet var at Hunt mente at UFC lot Lesnar konkurrere selv om de visste at Lesnar kom til å teste positivt på dopingprøven til USADA. Lesnar tjente drøye fem millioner dollar (ca. 40 millioner kr) på kampen mot Hunt, og fikk en bot på 250 000 dollar (1,9 millioner kr) samt et års utestengelse fra å konkurrere i MMA. Hunt følte seg så urettferdig behandlet av UFC at han saksøkte organisasjonen og Lesnar for mange millioner dollar.

Hunt har vært en aktiv forkjemper mot steroidebruk i flere år. Han sier selv at han saksøker for å få et rettferdig system for utøvere som ikke bruker steroider, og selv om mange måneder og ressurser har gått til denne saken, vil ikke Hunt gi opp søksmålet.

Hunt er den eldste av UFC sine utøvere, og er rangert som nr. 10 i tungvektsklassen. 17 år yngre Curtis Blaydes har vunnet sine tre siste kamper i UFC og kan klatre opp på rangstigen til UFC hvis han slår «The Super Samoan». «Razor» Blaydes er nå rangert som nr. 14 i tungvektsklassen. Hunt sier at han vil be om en høyere rangert motstander hvis han vinner mot Blaydes, og på de to kampene han har igjen på kontrakten vil Hunt gjerne møte tittelholder i tungvekt, Stipe Miocic, til en returkamp. Forrige gang de møttes vant Miocic overlegent med en TKO i femte runde, men det er ganske usannsynlig at de tre gjenstående kampene til Hunt skal føre til en tittelkamp.

Og selv om "The Super Samoan" ikke avslutter karrieren i den største MMA-organisasjonen, vil han fortsatt bli sett på som en sann legende innenfor MMA.