Whittaker vs. Romero II planlagt til UFC 225

20170708101338_GettyImages810997346.JPG

Tittelkampen i mellomvekt ryktes som Main event ved UFC 225 i “The Windy City”, Chicago.

Robert Whittaker skal endelig forsvare tittelen sin i mellomvekt mot Yoel Romero, og kampen er planlagt til UFC 225 i Chicago. BJPenn.com var først ute med nyheten og kampen bekreftes av MMA Fighting. Det forventes at UFC offisielt vil bekrefte tittelkampen i løpet av de nærmeste dagene.

Robert «The Reaper/ Bobby Knuckles» Whittaker (19-4) vant over Romero (13-2) via enstemmig dommeravgjørelse ved UFC 213 i Juli 2017, og 27-åringen vant dermed interim-beltet i mellomvekt. Australske Whittaker ble senere kronet som den offisielle mesteren etter at Georges St-Pierre besluttet å gi fra seg tittelen bare noen uker etter comebacket sitt hvor han tok den fra daværende mellomvekt-mester Michael Bisping ved UFC 217.

Yoel «Soldier of god» Romero (13-2) skulle etter planen møte Luke Rockhold (16-4) i en interim-tittelmatch i Februar etter at Whittaker ble syk og måtte trekke seg. Men Romero klarte ikke vektgrensen til innveiingen og kunne dermed ikke vinne tittelen. Den Cubanskfødte fighteren slo likevel Rockhold via KO i kampens tredje runde og beholdt dermed plassen som tittelutfordrer.

Nå er det altså duket for nok ett oppgjør mellom duoen, og denne gangen om det ekte tittelbeltet. Kampen vil dermed markere UFC sitt første «pay-per-view event» i Chicago. Og det kan også nevnes at den tidligere WWE-mesteren CM Punk fra Chicago, får nok en sjanse til å overbevise på hjemmebane samme kveld.

UFC 225 går av stabelen lørdag 9. juni ved The United Center i Chicago.