Geir Kåre" Herjer" Nyland: "Dette er bare begynnelsen i ferden mot toppen"

Foto: Tøri Sofie Svendsen

Foto: Tøri Sofie Svendsen

Geir Kåre "Herjer" Nyland er klar for å representere Norge i VM.

Det norske landslaget i MMA har reist til kampsportens hovedstad Las Vegas for å konkurrere i VM som nå braker løs. En av utøverne som skal representere Norge er Geir Kåre "Herjer" Nyland, som gir alt for å lykkes og nå toppen.

 

Herjer MMA

- Utviklingen på Herjer MMA er blitt utrolig stor. Media i Haugesund er også veldig interessert i hva vi holder på med, både på senteret og vi som er atleter.

Interessen for kampsport i Haugesund har bare steget. Men, vi er ikke halveis enda og vi har en jobb å gjøre! Vi vil sette Haugesund på kartet. 

Litt av konseptet og målet er at folk skal kunne satse på kampsporten i sitt hjerte på Herjer MMA. Derfor er det en så utrolig bra investering for oss som trenere og fightere å reise rundt og skaffe nettverk, konkurrere og hente erfaring av å trene på noen av de mest kjente gym i verden. Og ikke minst at folk i Haugesund ser at vi klatrer sakte, men sikkert i sporten vi driver med og elsker!

 

Det norske landslaget

- For meg har kontaktene jeg har fått betydd mest for meg når det gjelder landslaget. Jeg har forstått at uten et team så kan man ikke nå langt. Man er avhengig av å ha folk å trene og sparre med. Disse vikingtoktene vi har reist på har vært gull verdt for utviklingen min som fighter! Jeg digger teamet på landslaget og nå som vi er blitt homies er det lettere å reise rundt i Norge å trene.

Jeg er ikke fornøyd med  mine siste kamper, men jeg har lært en del. Det første er å ikke gå mange kamper etter hverandre UTEN å bruke tid på å jobbe med det man er dårlig på. Jeg gikk liksom kamp etter kamp uten å fokusere så mye på å jobbe med svakhetene mine. Jeg følte at jeg gikk i buret som samme fighter. Jeg merket at jeg ikke hadde samme driv i de to siste kampene i EM, men det har jeg lært av. Driven er virkelig kommet tilbake nå! Nå er jeg mye bedre forberedt og har hatt tid til å jobbe med svakhetene mine.

Det og representere Norge i Las Vegas er STORT for meg. Jeg gleder meg virkelig til å prestere mitt beste under det norske flagg. Jeg gleder meg til å herje med andre land, og ikke la de få glemme at vi som dyrker kampferdighetene våre, sliter og kjemper på mattene hver dag er vikinger AKKURAT som forfedrene våre.

 

Team Alpha Male

- Jeg bestemte meg for å reise og trene med Team Alpha Male. Det var faktisk ei fra Hønefoss Fight Gym som fikk meg i kontakt med de, da hun har vært her tidligere. Treningene og oppholdet her er helt fantastisk, og det er virkelig fightcamp style. Jeg er borte fra familie og venner, bare for å trene og forberede meg til VM. Det er utrolig bra trening her, og det er ikke siste gang jeg reiser hit!

Urijah Faber og gjengen er utrolig flinke til å følge opp og bry seg. Jeg føler meg som en del av gjengen her nå, og presterer bra på trening. Jeg jobber ekstra med brytingen min mens jeg er her, og for noen sinnsyke cardio økter de har. Er i himmelen jeg!

Alle trener med alle på Pro teamet, og det er selvfølgelig foskjellige nivåer i teamet , men alle omgår alle og drar hverandre opp og frem. Jeg har lært masse på den lille tiden jeg har vært her både som fighter og trener (Herjer MMA).

Jeg jobber enda med ting jeg er dårligst på, og jeg stiller ofte spørsmål etter trening som deretter blir skrevet ned. I sparringer så gjør jeg at jeg havner i disse posisjonene som jeg føler jeg trenger å jobbe litt mer med. Da får jeg virkelig testet om det virker eller ikke. Om det ikke funker så bra for meg må jeg justere, og få det til å virke. Vi fightere jobber ofte med å perfeksjonere teknikkene. Om de er bra på trening er de alltid dårligere i kamp, og om man ikke husker de på trening engang, bør man virkelig jobbe mer med det. Det er så utrolig mye jeg må bli så mye bedre på.

Det vanskeligste med å jobbe med ting man er dårlig på synes jeg ofte er psyken. Når treningen er ferdig og du føler du kanskje ikke har prestert så bra, må man bare kontre den tanken med at en faktisk jobber med noe man er dårlig på. Man vet at en dag vil en virkelig få igjen for det.

Jeg reiser fra Stocton California til Las Vegas den 3. juli, og kjenner jeg er veldig sliten i kroppen nå. Folk som kjenner meg sender snaps og sier jeg ser sliten ut. For meg er det egentlig litt greit å høre det, slik at jeg ikke bare tenker "argh er bare psyken" .

Jeg gleder meg til å prestere under VM, og synes dette er utrolig kult. Dette er bare begynnelsen i ferden mot toppen. 

Det er ganske mange gode MMA-utøvere som skal delta, så jeg gleder meg. Det er jo dette jeg har trent for!

 

Jeg vil bare få takke alle som har sponset meg slik at jeg får denne muligheten. 

De som har sponset meg økonomisk mot VM:

Haugesund Aerobic og treningssenter.

CrossFit Haugesund.

Eiendomsmegler A.

KomplettRegnskap.

To Glass restaurant.

Norwest Marineservice.

Og alle mine venner fra Haugalandet som var med på Kompissponsing som Johan Jr satte igang.

Så vil jeg takke mine faste sponsorer:

Treningstøy.no for å gi meg markedets beste treningsklær.

DinNaprapat for å holde meg skadefri.

Magnat Performance Center sports pt Blake Schafering, som har gitt meg et helt rått treningsprogram skreddersydd mot MMA og mine svakheter!

HuntR for å lage min promofilm.

Og sist, men ikke minst Heine Børgesen som hjelper meg med vektkutt og å spise sunt og riktig for å prestere best mulig.

Så vil jeg også takke kjæresten min Pippi Lotte for at du hjelper, styrer og ordner med ting hjemme slik at jeg kan gjøre det jeg må for å nå toppen.

Søskenbarna mine Isaac kalil Nyland som holder Herjer MMA i drift mens jeg er borte, Carl Martin Nyland som holder orden og resten av familien min som støtter og heier på meg.

Teamet mitt og trenerene mine Kristian Olsen, Vegard Randeberg og Kasim Norwitch

Jeg er så utrolig takknemlig for alt at jeg ikke har ord.

Selv om man sloss inni buret alene så er det alltid en haug med mennesker og et fighterteam bak som har hjulpet deg på veien der. 

Man blir ikke god av å bare skyggebokse eller slå på en sekk. Man trenger hele pakka!

Du kan spille på kampene hos Unibet: