Floyd Mayweather planlegger å søke MMA-lisens – Kan ta seks til åtte måneder før han er klar til kamp

floyd-mayweather-20150911.jpg

Bokselegenden vil søke MMA-lisens, men er opptatt av å ta riktige valg før han setter foten i oktagonet.

26. august i fjor sommer møttes Floyd Mayweather (50-0 boksing) og Conor McGregor (21-3 MMA, 0-1 boksing) til en superfight i Las Vegas, Nevada. Dette blir omtalt som tidenes største kamp, med tanke på hvor mye penger Mayweather ogMcGregor tjente. Mayweather brukte 10 runder før dommeren sa at nok var nok, og ga Mayweather seieren via TKO.

Det har lenge gått rykter om en mulig MMA-kamp mellom Mayweather og McGregor, og i seneste tid har det også gått rykter om at CM Punk er en mulig motstander for Floyd. Men det første steget som må tas før en MMA-kamp blir mulig er å få tillatelse til å gå kamp. Mayweather svarte følgende til TMZ når han fikk spørsmål om når han får MMA-lisens;

"Not yet. Everything takes time. Eventually, we’re going to apply for the license and hopefully we can fight."
 
UFC sin tittelholder i weltervektklassen, Tyron Woodley, har uttalt at Mayweather kan være klar om 2-3 måneder, men Mayweather mener det kommer til å ta litt lengre;

"Probably a little bit longer than three months. Even if it takes six to eight months, whatever it takes, we’re going to make sure that everything is done correctly and everything is done the right way"
 
Det kommer ikke som en overraskelse at «Money» Mayweather ønsker at det legges til rette for en mest mulig suksessfull MMA-debut, og det er liten tvil om at alle verdens øyne vil rette seg mot oktagonet hvis han trer inn. Men til nå har vi kun fått en bekreftelse på at han mest sannsynlig kommer til å søke, og en oppbygning til en debut kan ta lang tid med tanke på markedsføring, kampoppsett, regler, osv. Det kan også diskuteres om at dette bare er utsagn for å holde seg relevant, men hvis dette viser seg å stemme kan vi se frem til å se legenden i aksjon igjen – bare i en helt annen setting.