Status norsk MMA - middelvekt

l_1-1557091497.jpg

Vi er inne i en gylden tidsalder for middelvektsfightere fra det norske miljøet med Jack Hermansson i spissen som topp 10 i verden.

Men denne klassen har også en lang historikk i Norge.

Vårt første ordentlige stortalent var John Oskar Hammer. Et utrolig talent som var ubeseiret med 4 strake avslutninger fra 2003 til 2005 da han ga seg. Det var null penger i sporten den gang for en nordmann utenfor de aller største showene så Hammer satset på en yrkeskarriere istedenfor. En av de største talentene vi har hatt og som vi aldri får vite hvor langt han kunne gå. Han dro jo ut den fremtidige UFC-fighteren Foupa-Pokam i sin tredje match. Og det ligger heller ikke noen videoer ute av hans kamper.

Screenshot 2021-02-04_15-12-32-828.png

Etter Hammer hadde vi mange spennende norske talenter i 84 kilo.

Pål Andersen fra Valhall Gym, treningspartner til Simeon Thoresen var en utrolig teknisk og tøff hardhaus som fikk en knallhard debut mot svenskenes supertalent Victor Cheng og dessverre ga seg etter den:

Mats Rolfsen som var flerfoldig NM-mester i bryting gikk også en proffkamp, men fortsatte dessverre ikke satsingen:

En annen norsk toppbryter i Svein Torp satset hardt på grappling i en periode og det var snakk om mulig mma-satsing, men det ble det dessverre ikke noe av:

Den polske luringen Szymon Szynkiewicz var en vrien motstander for mange fightere og har nå gått opp til tungvektsturneringer uten hansker i Polen:

Men den som selvsagt skulle bli denne generasjonens store talent var jo Jack Hermansson! Den høyest rangerte nordiske fighteren per i dag og den høyest rangerte fighteren fra det norske MMA-miljøet siden Joachim Hansens glansdager! Han inspirerte og trente med og trente opp mange av den kommende generasjonen fightere fra det norske miljøet. Et verdensklassetalent både fysisk, mentalt og ikke minst i disiplin, men også evne til å stadig utfordre seg selv på trening og i kamp for å utvikle både rutine og teknikk:

Han er den eneste nordiske fighter i titteldiskusjonen i UFC akkurat nå og på høyden av sin karriere! Etter 17 år siden Joachim Hansen knabbet nummer 1-rangeringen i verden så håper vi Jack kan bli nestemann til å ta med en slik æresbevisning tilbake til Norge!

Etter Jack hadde vi en eksplosjon av norske middelvektere!

Den ordentlige sluggeren Ole Magnor har gått til krig mot noen av Nordens hardeste:

Thomas Robertsen har med sin eminente kickboksing kriget seg til en tittelsjanse i Cage Warriors og må sies å være nummer 2 i norsk middelvekt etter Jack:

Torbjørn Madsen er en skummel akademiker i buret og på vei opp og frem:

Supergrappleren Joseph Karim hadde stor suksess i amatør, men proffsatsingen gikk dessverre ikke veien:

Gard Olve Sagen tok sølv i IMMAF-VM i 2014 og gikk så pro:

Marius Håkonsen var et av våre største talenter i amatør med en sølv fra IMMAF-EM i 2015, men helseproblemer har dessverre holdt han ute av buret siden:

En annen av våre fightere som siden gikk pro i middelvekt, men først gjorde rent bord i amatør er tanksen Ismar Blagoje:

Og sist, men ikke minst er Hermanssons, Berghs og Hamlets faste sparringspartner Elijas Paknys fra Skien på rask vei mot toppen:

På amatørsiden har vi jo også fremadstormende og eminente Rune Robertsen fra Sørlandet:


Med Jack i front har vi en flott samling middelvektere som nok vil bemerke seg i MMA-verdenen i årene fremover!