Chad Mendes møter Miles Jury ved UFC Fight Night 133 

i.jpeg

Chad Mendes er tilbake i oktagonet etter 2,5 år på sidelinjen - tillegg har UFC annonsert hovedkampen til kortet der Junior Dos Santos møter nykommeren Blagoy Ivanov. 

For første gang tar UFC turen til Boise som ligger i delstaten Idaho, USA. Stevnet vil holdes den 14. juli i CenturyLink Arena og man kan glede seg til det som allerede er et solid Fight Night-kort.  
Etter å ha avgitt en positiv dopingprøve på et veksthormon i 2016, og blitt suspendert i to år av USADA, har Chad «Money» Mendes (17-4, 8-4 UFC) vært fraværende fra buret siden 2015. Mendes hadde en seiersrekke på fem kamper før han i 2014 møtte tittelholderen i fjærvektsklassen, Jose Aldo der kampen endte med et ensidig dommertap. Neste kamp tok plass i april, 2015 mot Ricardo Lamas og Mendes klokket inn en nydelig TKO-seier. Etter at Aldo ble skadet fikk «Money» muligheten til å sloss for det midlertidige beltet mot Conor McGregor. Denne kampen fant sted i juli 2015 og endte med seier for McGregor via TKO i andre runde. Mendes foreløpige siste kamp for organisasjonen var mot Frankie Edgar i desember 2015. Nok en gang endte det med et knockout-tap for «Money» noe som vil si at han har tapt tre av de fire siste kampene sine. 

Motstanderen Myles Jury (17-2, 8-2 UFC) stod med en seiersrekke på 15-0, men i starten av Januar 2015 fikk han sitt første tap mot Donald Cerrone. Deretter møtte han Charles Oliveira i desember 2015 der han også gikk på et tap via submission i runde 1. Etter nesten 1,5 år uten en kamp møtte han Mike De La Torre i april 2017, hvor han vant med en brutal TKO. Jury sin forrige kamp var mot Rick Glenn i desember 2017, og her vant han via ensidig dommeravgjørelse. 

En seier for Mendes vil være meget viktig da han kommer fra en utestengelse og to tap på rad. I tillegg møter han en lavere rangert motstander som gjør at et tap vil svekke plasseringen hans, og veien til toppen vil bli enda lengre. Myles Jury har alt å vinne på denne kampen. Han har to seiere på rad og vil nå få en gylden mulighet til å gjøre et solid rykk i fjærvektsklassen. 


Blagoy Ivanov får debuten sin mot Junior Dos Santos

Dette blir kveldens hovedkamp, og den tidligere tittelholderen i UFC sin tungvektsklasse Junior Dos Santos (18-5, 12-4 UFC) møter PFL sin tungvektsmester Blagoy Ivanov (16-1-1, 0-0 UFC). Dos Santos testet positiv på ulovlige stoffer for en stund siden og ble straffet med en utestengelse på seks måneder. Hans forrige kamp var for et år siden mot tittelholder Stipe Miocic, hvor han tapte via TKO i første runde. 

Ivanov har vært tittelholder i PFL (tidligere World Series of Fighting) siden 2015. Dos Santos vil være Ivanovs største utfordring, men han har møtt nåværende og tidligere UFC-utøvere i karrieren. I 2008 møtte han vår svenske bror, Ilir Latifi, men under kampen kollapset ringen og kampen ble dømt til en «no contest». Ivanov har også møtt Shawn Jordan, som han vant via TKO, og Alexander Volkov, som er den eneste som står med en seier over Ivanov. 

Dos Santos trenger en seier for å styrke hans posisjon, og med tanke på at han har tapt fire av de siste syv kampene må han vinne hvis han skal ha en mulighet til å konkurrere om beltet igjen. Ivanov har fått sin første kamp for UFC som hovedkamp og det er sjelden kost at det i tillegg er mot en tidligere tittelholder, så en seier vil definitivt gi en pangstart på UFC-karrieren for bulgareren.