Tungvektskamp bekreftet: Francis Ngannou møter Alistair Overeem ved UFC 218.

Alistair-Overeem-Francis-Ngannou.png

Francis " The Predator" Ngannou (10-1) har etterspurt en motstander i verdensklasse, og nå får den 31 år gamle atleten definitivt det.

UFC bekreftet i dag at den lovende fighteren nå får muligheten til å barke sammen mot den tidligere Strikeforce-mesteren Alistair "The Reem" Overeem (43-15-1).

Ngannou som står med fem strake seire på knockout og submission i UFC skulle etter planen ha møtt Junior "Cigano" Dos Santos (18-5) ved UFC 215, men den kampen ble avlyst ettersom Dos Santos testet positivt for doping.

Siden den gang har Ngannou vært aktivt ute i sosiale medier på jakt etter tittelkamp mot UFC sin tungvektsmester Stipe Miocic (17-2), men Overeem hadde andre planer for stjerneskuddet.

For noen uker siden skrev Nr. 1 rangerte Overeem følgende på sin Twitter-konto: "I heard someone is trying to skip the line, Can't allow such a thing to happen. So Francis Ngannou lets go!" Og nederlenderen fikk viljen sin.

37 år gamle Overeem tapte tittelkampen i tungvekt mot nevnte Miocic i september 2016 ved UFC 203. Siden den gang har "The Reem" vunnet mot både tidligere UFCs tungvektsmeter Fabricio "Vai Cavalo" Werdum (21-7), og tidligere Strikeforce og K-1 mester Mark "The Super Samoan" Hunt (13-11).

Kampen mellom Ngannou og Overeem går av stabelen ved UFC 218 den 2. desember i Detroit, og den som kommer seirende ut av oppgjøret får mest sannsynlig muligheten til å kjempe om beltet mot tittelholder Stipe Miocic.