Suksess for Battle Arena

pastedImage copy.png

Det første norske mesterskapet i MMA med fullkontaktregler ble i helgen avholdt i Birmingham, England, med det med stor suksess!


5 norske tittelbelter skulle det kjempes for og i alle kampene var det full gass fra start til slutt! Vår reporter på stedet var øyenvitne til dette historiske showet. Noen tekniske problemer var det, men når kampene satte i gang var det glemt.

Først ute var Daniel Pedersen fra klubben Oslo Fight Center som møtte Steinar Kronstad fra Novus Academy i 77-kilosklassen.

Pedersen, ung og talentfull med superbe ferdigheter i brytinga og i bakkekampen mot den rutinerte veteranen fra kickboksing i Kronstad. Og for en match det ble. Kronstad landet knallharde slag og sviende spark stående mens Pedersen leverte kjappe nedtagninger og kontroll på bakken.

Det gikk helt til tredje runde og da var det en ny nedtagning fra Pedersen og en kjapp RNC-lås som avgjorde det jevne oppgjøret til fordel for unggutten. 

Pedersen fra Bodø ble så historisk som den første norske mester i MMA noensinne!

I kamp 2 var det muskelbuntene Adrian Jahre fra Novus Academy og Ismar Blagoje fra Frontline Muay Thai som skulle gjøre opp om 84-kilostittelen. Begge ønsket å bryte og kontrollere fra topp, men begge var for dyktige til at den andre kunne påtvinge den andre sin toppkontroll for lang nok tid til å avslutte kampen. Frem og tilbake med store kast og beinhard vilje i en kjempejevn kamp så var det Blagoje som scoret mest poeng med tordenaktige slag på bakken når han var på topp. Nok en tøff kamp mellom to jevnt matchede norske motstandere som viste dybden i norsk MMA! Enda en Norgesmester, nå Ismar Blagoje i 84 kilo!

Tredje kamp var ett oppgjør mellom kolosser! Eskild Magnussen fra Frontline Academy og Inge Paulsen fra Spartacus MMA skulle gjøre opp om 93-kilostittelen. Begge gutta rusler rundt på rundt 100 kilo så her var det ambolter de slengte etter hverandre i slagvekslingene! Magnussen startet med en fantastisk doubleleg, men Paulsen holdt hodet kaldt og jobbet seg opp på beina igjen og kontret neste nedtagning med en tett giljotin. Magnussen kom seg ut, men Paulsen beholdt toppkontroll runden ut. I neste runde vekslet de tunge slag og spark stående og Paulsen sto godt på beina for å kunne kontre mens Magnussen beveget seg raskt inn og ut. En ny kjapp doubleleg fra Magnussen satt, men Paulsen klasket på en giljotin og denne gangen satt den! Inge Paulsen er første norske mester i 93 kilo i MMA!

Kamp 4 ble kjennetegnet av et forrykende tempo der MMA Trondheims Luke Santarelli og Frontline Academys Mehrgan Bijanpoor virkelig satte inn femte, sjette og sjuende gir der de sendte avgårde et stadig regn av harde slag og spark mot hverandre. 66 kilo er alltid en publikumsvennlig klasse. Santarelli som hadde mest matchrutine mikset inn heftige nedtagninger og solid toppkontroll og dro hjem poengseieren i et ordentlig bikkjeslagsmål av en match! Santarelli tar det ferske norske tittelbeltet med seg hjem til Trondheim!

I en regulær match i 57 kilo tok Sarpsborg Chis Silje Wahl imot den franske mesteren i thaiboksing og tok henne ned to ganger og kontrollerte fra topp, men poengseieren ble gitt til den franske jenta basert på mer treffere stående av en eller annen grunn. Uansett en solid innsats av Sarpsborgjenta som posisjonerer seg for NM-tittelkamp på neste Battle Arena Norge-kort til høsten!

Den femte tittelkampen ble endret pga skadefrafall for Kim Bravie, men unggutten Nix Bujakins fra Bergen MMA fikk sjansen til å gå for 70-kilosbeltet mot en tøff engelskmann som også hadde mistet sin motstander på kortet. Nix viste umiddelbare kvaliteter både teknisk, taktisk og viljemessig, men måtte se seg slått på poeng denne gang. Uansett mer enn godkjent for en fighter som stiller på tittelkamp på 2 ukers varsel!

I en Battle Arena VM-tittelkamp i 61 kilo var det superprospektet Markus Hægland fra Herjer MMA som skulle i ilden mot den engelske hjemmefavoritten. Han fikk kampen ned på bakken og var nære på å avslutte det hele med et par armlåser, men i de senere rundene ble han truffet av en skarp kombo og kampen ble avblåst på TKO. Men likevel, enda en norsk fighter som tok en tøff kamp på kort varsel og i en vektklasse høyere og overbeviste fullstendig på tross av tap!

I kveldens siste kamp med en fighter fra det norske MMA-miljøet var det Frontline Academys Patryk Nacewicz som gikk mot en engelsk hjemmefavoritt i hovedkampen om Battle Arenas EM-tittel i 70 kilo og de gikk begge til full krig til alle fem rundene var over. På tross av at Patryk nok skulle ha vunnet denne på poeng så ble det avgjort at bruk av adrenalin på et kutt på Patryks nese tidligere i kampen ikke var lovlig og kampen ble erklært "no contest". Meget frustrerende for Patryk som gikk en ekstremt overbevisende match, men han viste at han holder høyt europeisk nivå og er vrien motstander for alle som våger å møte han i buret. En moralsk seier om ikke en seier på papiret.