Khabib vant tittelen som forventet, men viste han også svakheter stående?

khabib-nurmagomedov-was-hugely-impressive-in-victory-against-rafael-dos-anjos-136389434533202601-140420150202.jpg

Etter å ha vunnet kampen mot Al Iaquinta ved UFC 223 kan Khabib Nurmagomedov endelig ta med seg lettvektsbeltet hjem til Dagestan.

Etter alt kaoset som fant sted i forkant av UFC 223 så må Khabib nå føle en enorm lettelse over at han i det hele tatt fikk en motstander i New York, og at tittelkampen kunne gjennomføres. Al Iaquinta som egentlig skulle møte Paul Felder denne kvelden ble til slutt valgt som motstander til Khabib, og amerikaneren viste med sitt enorme fighterhjerte at han entret oktagonet for å kjempe.

Da Khabib tidlig i første runde tok Al Iaquinta ned til bakken og begynte sin overveldende dominasjon på sedvanlig vis tydet det meste på en rask avslutning, men "Raging Al" viste hvor tøff og utholdende han faktisk er, og "overlevde" imponerende nok under Nurmagomedov sin aggressive grappling og brutale ground and pound. Faktisk ble oppgjøret noe mer jevnt da Khabib utover i kampen valgte å teste sine ferdigheter stående mot Iaquinta - som begynte å prikke inn noen treffere.

Khabib traff allikevel desidert mest og hardest, men hans "noe begrensede" stående ferdigheter bidro om ikke annet til økt spenning for alle som så på, før han igjen tok ned Iaquinta og dominerte oppgjøret på bakken. Kampen gikk overraskende nok tiden ut, men med tanke på all uvisshet Khabib har måttet takle den siste uken er det imponerende i seg selv at han sier seg villig til å møte hvem som helst, og attpåtil evner å være så fokusert som han fremstod. 

Nok en gang viste Khabib hvorfor han er ubeseiret, men han lot også haken sin gjentatte ganger være ubeskyttet, og man kan stille seg spørsmålet om en enda bedre stående motstander hadde kunnet straffet denne svakheten hardere - og muligens påført Nurmagomedov karrierens første tap? Det som er sikkert er at fightere som Tony Ferguson, Max Holloway og Conor McGregor uten tvil ville latt oss finne ut av nettopp dette.

Nå kan det hende at Khabib absolutt ikke hadde prøvd seg stående mot disse tre utøverne, men kampen starter stående og hvis han ikke skulle lykkes med å ta de ned så har vi nå sett at Khabib faktisk ikke alltid dominerer fullstendig - så lenge kampen foregår stående. Uansett så er "The "Eagle nå lettvektsmester, fortsatt ubeseiret og har en rekke av utfordrere i vente som garantert har studert mesterens prestasjon ved UFC 223.

Ved post-fight intervjuet med Joe Rogan etter kampen sa Khabib at han nå ønsker å møte GSP i Madison Square Garden, men ved pressekonferansen kort tid etter uttalte han også at et oppgjør mot Conor McGregor er uunngåelig etter alt som har skjedd, og at han ønsker en verdensturne for å promotere den gigantiske kampen dette ville blitt.

Mye gjenstår nok før det oppgjøret kan bli et faktum, men en ting er sikkert: En hel MMA-verden ville fulgt med!