UFC president Dana White bekrefter: ”100% sikkert at jeg kommer til å involvere meg i boksing”.

maxresdefault.jpg

Er dette starten på en ny æra for UFC?

Dana har alltid vært åpen om sin kjærlighet til boksesporten og startet selv med boksing allerede som 17-åring. Han har også tidligere kritisert andre boksepromotører for hvordan boksekortene har blitt fordelt og hvordan bokseventer har blitt promotert på feil måte.

For noen uker siden sa Dana White at han likte ideen om å promotere boksekamper under ”UFC sin paraply”. Noen måneder tidligere hadde White på seg en ”Zuffa Boxing” t-skjorte under promoteringen til UFC-mester McGregors boksekamp mot ubeseirede boksemester Mayweather Jr, 26. August tidligere i år.

Tirsdagskveld under en Q&A ved Wild Card West bokseklubb i Santa Monica annonserte White nyheten om at han ”100 % kommer til å involvere seg i boksing” og at prosessen for å skaffe seg promotørlisens er igang.

“I’m not leaving the UFC. I’m getting into boxing with [WME/IMG head] Ari (Emanuel) and the UFC will be doing boxing, too,”

“It’s still early. We’re still working on it. I’ve got to get my (stuff) together, but I’m getting into boxing, man. It’s coming.” Uttalte White.

Før nyheten kom ut har White uttalt at UFC kan bli en stor aktør i boksesporten på samme måte som de er i Mixed Martial Arts. Han sa videre: “I just know how good we are at what we do, and I know we’re better than pretty much everybody else out there,” White said. “I think that the guys who are involved in boxing, the fighters, would enjoy being under this umbrella and fighting for us, and yeah, I do think would could do it better than everybody else does.”

Foreløpig vet vi ikke hva navnet vil bli, om det faktisk blir «Zuffa boxing», om de vil ha UFC-logoen eller noe i den gata. Men dette kan bli spennende!