Gard Olve Sagen: "Jeg føler meg veldig klar!"

Gard Olve Sagen er klar for sin pro-debut i Danmark førstkommende lørdag.

Gard Olve Sagen (MMA Trondheim) møter Michel Larsen ved MMA Galla 17. september, og er klar for overgangen fra amatør til profesjonell MMA-utøver.

- Overgangen fra amatør til pro er nok ganske stor for mange, men i mitt tilfelle tror jeg skillet blir litt mindre. Under VM i Las Vegas gikk vi med pro-hansker og uten leggskinner. I England mot min forrige motstander Korga gikk jeg i semi-pro, altså uten leggskinner. Den eneste forskjellen for min del blir nok at rundene er to minutter lengre, og at det er tillatt med knær til hodet og albuer.

Dette er selvfølgelig noe vi har trent på i oppkjøringen min, og jeg føler meg veldig klar!

Oppkjøring til MMA Galla og motstander Michael Larsen

- Oppkjøringen har på en måte vært todelt. Jeg har brukt sommeren på å trene godt, både kondisjon og styrke, men også på selve MMA-gamet. Jeg har brukt mye tid på teknikktrening, finpusset ferdighetene og fjernet dårlige uvaner. De siste syv ukene har gått med til å peake inn formen, og få inn den nødvendige sparringen og grinden før en kamp.

Tiden frem mot kampen vil bli brukt til å holde meg skarp og frisk!Jeg er inne i den siste uken med knallhard trening nå, så neste uke blir litt roligere med fokus på at alt er perfekt, og at jeg skal bygge opp overskuddet til kamp!

MMA Galla er en veldig profesjonell organisasjon, og Otto Knudtsen er Danmarks "Godfather of MMA". Han startet Fighter Galla for mange år siden, som ble til European MMA etter en stund. Nå er det tilbake til MMA Galla og både Thomas Formo og Emil Meek har gjort størsteparten av deres kamper som både amatører og proff under Otto sine events.

Michael Larsen virker som en ung og sulten fighter, med veldig gode grapplingferdigheter! Jeg gleder meg veldig til å få gått mot han og jeg tror det vil bli en meget bra kamp for de som ser på!

Jeg har store forventninger! Kampen min er den første på hovedkortet, og rett etter meg går det profilerte og store fightere som blant annet Matt Inman, Mads Burnell og Diego Gonzalez. Dette blir heftige greier og de som følger med hjemme og i Danmark kommer til å få se en mye bedre Gard enn de har sett tidligere. Don't blink!

Jeg vil rette en stor takk til sponsorene mine Makro Trondheim og Fight Back Design som tror på meg, og alle som møter opp hver dag på MMA Trondheim og grinder med meg.