Det er klart for Berserkergang 5

download (6).jpeg

Norges største MMA-stevne returnerer til Studentersamfunnet.

Det er duket for en magisk aften når Berserkergang 5 arrangeres Lørdag 5. mai i Studentersamfunnet. Arrangørklubben MMA Trondheim har fått et rykte på seg for å holde elleville stevner som bærer et stort preg av profesjonalitet, og som har meget underholdende kamper. MMA-Norway har tatt en prat med Eivind D.S. Kjønsvik, som har tatt på seg mange hatter, og er sportslig-, utøver-, regel-, og dommeransvarlig under årets stevne. 

Berserkergang arrangeres for femte gang. Er det noen endringer fra fjoråret på årets oppsett av stevne?

- Vi tilstreber å gi publikum en enda mer proff produksjon i år enn suksesskvelden i fjor. Alle piler peker i retningen for at dette blir det råeste MMA-showet på norsk jord nok en gang. Buret plasseres midt i den tradisjonsrike storsalen på Studentersamfundet, og publikum får komme usedvanlig tett på underholdningen. Selv om jeg tør påstå at det ikke finnes et dårlig sete i hele salen, så har vi fortsatt live filming fra flere vinkler opp på storskjermer. All action skal med!

- Da det er, som kjent, uklokt å endre en winning formula så er det forsåvidt ingen store endringer i år fra i fjor. Vi har dog signert enda flere meritterte fightere i toppkampene, samt skaffet en ny og spennende konferansier i Espen Lauritsen Von Ibenfeldt. Espen vil sette stemningen og gjøre kvelden uforglemmelig. 

Hvilke klubber kommer til å bli representert i år?

- Vi har tilreisende utøvere fra hele landet. Vi har utøver fra: Bærum MMA, Frontline Bergen, Frontline Academy Oslo, Herjer MMA, Novus Academy, Sarpsborg Chi, Tromsø Kampsportsenter, Victus MMA og selvfølgelig fra arrangørklubben MMA Trondheim.

Merker dere forskjell på MMA-miljøet etter et slikt stevne i Trondheim?

- Vi merker en stadig større interesse og engasjement for MMA her i Trondheim og forsåvidt i Norge generelt. Etter slike stevner som Berserkergang så synes interessen å få et stort oppsving. Gjennom å få sett MMA på nært hold så bidrar det til en økt forståelse for den fantastiske sporten, som igjen skaper enda mer engasjement.

Hva kan alle som kjøper seg billett til stevnet glede seg til å oppleve denne kvelden, og hva kan du si om de spennende kampene som er satt opp?

- Til de som er heldig å få sikret seg billett vil så vil jeg bare si at dere vil oppleve en festaften uten like! Masse rå kamper og en stemning som vil blåse taket av Studentersamfundet! Utøverne finsliper nå sine ferdigheter og de virker gira på å vise det trønderske publikumet hva som spirer og gror i norsk MMA!

- Det er fantastisk gode kamper satt opp på dette kortet. Det er alt fra utøvere som er i starten av sin karriere, på vei til å gjøre sin første offisielle kamp, til meritterte tittelholdere fra den internasjonale MMA-scenen. Det som er ekstra spennende med Berserkergang, er at vi får sjansen til å være med fra starten på framtidige stjerner på MMA-himmelen! Kanskje får vi se begynnelsen på karrieren til den neste Emil Meek eller Connor McGregor? Dette er braging-rights publikummet vårt vil ha når disse utøverne slår gjennom for fullt.

- Spesifikt inne på de diverse kampene så er det vanskelig å trekke fram enkelt kamper da absolutt alle kampene har stort potensiale til å bli fight of the night. Skal man trekke fram noe så er det satt opp to kamper i damedivisjonen. I kveldens første damekamp så har vi spydspissene blant damene i hver sin klubb. Rikke Gundersen fra Tromsø og Maria Andresen fra MMA Trondheim. Begge er noen skikkelige tøffinger som ikke kommer til å gi noe ved dørene.

- På kveldens hovedkort har vi to damer med erfaring fra internasjonal fullkontakts-MMA. Silje Wahl fra Sarpsborg Chi og Mari Pettersen fra Frontline Academy. Sistnevte er en meritert stand-up fighter som blant annet også konkurrerer i Thaiboksing. Silje Wahl er en allrounder som nå nylig vant sine klasser i grapplingturneringen ADCC Norway Open. Det er alltid interessant med damekamper på et MMA-kort, og disse kampen har ofte tidligere skapt mye engasjement i salen. Da begge disse utøverne har rikelig med erfaring, så kan kanskje dette bli publikumsfavoritten 5. mai?

- Co-main event er en match mellom to ringrever. Begge har rikelig med erfaring fra fullkontakt-MMA og har konkurrert på meget høyt nivå. Det er ikke noen hvilke som helst som stepper inn på co-main event denne kvelden. Christian Stava fra Herjer MMA har erfaring fra EM med det norske MMA-landslaget og har konkurrert mot høyt rangerte utøvere under sine tokter i England. Tian Olsen har også flere internasjonale MMA-kamper, men har i det siste trappet litt ned på MMA for å fokusere på grapplingdelen av sporten. Dette har gitt uttelling og han kommer fersk ut som vinner av sin åpne vektklasse i ADCC Norway Open og han er regjerende åpen vekt-Champ i den prestisjetunge Fenris Submission Only, her i Trondheim. Dette er en kamp jeg hører mange snakke om, og jeg tror denne vil levere til gangs.

- Main event ligger an til å bli et fyrverkeri! To skikkelig up and coming-stjerner på den internasjonale MMA-scenen i Luke Santarelli fra MMA Trondheim og Kasim Dudorkhanov fra Herjer MMA. Dette var faktisk den forventningsfulle main eventen i fjor, men Kasim måtte dessverre trekke seg i siste liten, som ofte kan skje i denne sporten. Siden sist Berserkergang har Luke vunnet tittelbeltet i Contenders MMA, England og planlegger snarlig å forsvare dette. Vi er meget fornøyde med å få signert disse til å gå denne main-eventen og jeg tør love dere at det vil slå gnister inne i buret! 

- Andre kamper publikummet bør være spesielt på vakt for vil være lett-tungvekts matchen mellom debutanten Joachim Horsgård fra MMA Trondheim og Joakim Holstad fra Sarpsborg Chi. For ikke å snakke om åpningskampen mellom Martin Kiss fra MMA Trondheim og Abel Midtsun fra Victus MMA. Dette er en kamp man må få med seg, så ikke drøy med å møte opp til stevnet, da denne kampen har potensiale til å bli Fight of the Night! 

MMA-Norway vil anbefale alle som har en interesse for MMA å få med seg det største MMA-stevnet i Norge. Sikre dere billetter her.

Ikke gå glipp av årets store MMA-happening i Trondheim!