Status norsk MMA - weltervekt

1475774_762051467178750_819152571_n.jpg

Etter lettvekt er weltervekt vektklassen vi fra det norske miljøet har hatt størst generell suksess i på det aller høyeste nivå.

Som 70-kilosklassen er også 77-kilosklassen en av de aller dypeste både på fysisk og teknisk talent i sporten og lille Norge har hatt noen ordentlige hardhauser her også.

Pionerene må sies å være Ståle Nyang og Nico Nasieri. I dag er Ståle hovedtrener på Novus Academy på Lørenskog, men han begynte å gå amatørkamper allerede på 90-tallet og debuterte i pro i 2003. Han var et av Nordens mest spennende talenter før skader satte han på sidelinjen dessverre i mange år. Men han har fostret frem en haug av nye fightere i sin trenerrolle.

Nico var en av Joachim Hansens sparringspartnere og kombinerte heftig bryting, tunge never, raske spark og giftig grappling med solide atletiske evner og gikke ubeseiret sine første 4 proffkamper fra 2000 til 2003 før han så gikk på et knepent poengtap i sin første kamp i Japan. Nico ga seg dessverre som aktiv utøver etter dette og ingen av kampene hans ligger online uheldigvis.

Neste legende i weltervekt er Simeon Thoresen, første nordmann til å ta en seier i UFC! Simeon debuterte som proff i 2006 og kom inn i UFC i 2012 med en fantastisk 16-2-1 record hvorav 15 seire på avslutning! Han er fremdeles den norske proffen med flest seire på utklapping og etter bare Joachim Hansen og Jack Hermansson på antall kamper og seire i proff! Og det skal nevnes at han var også slo selveste Kevin Melhus i amatørboksing!


I neste generasjon hadde vi flere spennende prospekter.

Tor-Andre Thomassen, sluggeren fra nord:


NoGi-verdensmesteren i brunbelte Nic Ruben Nikolaisen:

Thomas Formo begynte jo sin karriere i welter, men hadde sin største suksess i lettvekt da han ble valgt ut til TUF. Men hans treningskamerat Emil Meek var jo selvsagt denne generasjonens store navn! En unikt karismatisk fighter med en beinhard treningsdisiplin som førte han fra proffdebut i 2011 til UFC-kontrakt i 2016! Han fikk masse nye øyne og ikke minst sponsorer inn fra Norge og var den første siden Joachim Hansens velmaktsdager som faktisk kunne leve proffdrømmen ved å livnære seg kun av å være toppidrettsutøver. Han ble andre nordmann til å få en seier i UFC og er nå i treningscamp i Vegas for å returnere til UFC-buret etter å ha blitt far tidligere i år! Her er seieren mot livsfarlige Toquinho som sikret han UFC-kontrakten:


Håkon Foss var nok en supergiftig weltervekt fra samme gyldne generasjon i vektklassen. Han slo ONE-mesteren Kadestam på hans hjemmebane bl.a:

Samt Mohsen Bahari som gikk 5 runder mot nå UFC-veteranen Dalby om Cage Warriors-beltet og ga KSW-mesteren Mankowski masse masse trøbbel på kort varsel:


Hvordan står det til med nyrekrutteringen i dag?

Vi har jo Hønefoss sin store helt Jørgen Indsetviken som leder neste generasjon i fra front:

Men også rutinerte amatører i Tian Olsen og Magnus Jacobsen som nå leter etter sine proffdebuter:

Men vi kan også annonsere her i dag at to av Norges beste på amatørsiden i weltervekt skal gjøre opp om den vakante NM-tittelen på Battle Arena Norge 13. mars! Tittelen Magnus Jacobsen sa ifra seg når han begynte å tenke proff.

Kristoffer Langerud:



Og Fredrick Høifødt:

Og tidligere amatørmester i Battle Arena Daniel Pedersen lurer i vannskorpa klar til å vinne tilbake tittelen sin:

Så norsk weltervekts fremtid ser lys ut!