En fantastisk hjemkomst for Cecilia Brækhus!

Cecilia Brækhus vant over Erica Farias på Koengen i Bergen, og boksedronningen kunne ta imot en enorm hyllest fra bergenspublikummet.

Et boksestevne utendørs i Bergen er risikosport, men værgudene viste seg fra sin gode side og oppholdsværet holdt seg gjennom hele kvelden akkurat slik Cecilia Brækhus spådde på forhånd.

Det gode været bidro til stor stemning blant det stadig økende publikum som ankom Koengen, og de tre norske bokserne ved Battle of Bergen ønsket virkelig å gi tilskuerne valuta for pengene - noe tre kamper og tre seire også vitner om.

Kevin Melhus imponerte igjen

I sin andre kamp som profesjonell gjorde Kevin Melhus bortimot som han ville i ringen mot sin svenske motstander Tobias Alexandersson som til tross for sin tøffhet måtte innse at den norske bokseren var på et helt annet nivå. 

I kampens andre runde traff Kevin Melhus med en rekke slag som rystet Alexandersson, og det var til slutt de knallharde kroppsslagene som sendte ham ned for telling. Svensken kom seg opp igjen, men et kutt over det venstre øyet førte til at ringlegen valgte å stoppe kampen.

Kevin Melhus imponerte igjen med sin TKO-seier og annonserte etterpå at hans neste kamp blir på hjemmebane i Skien 21. oktober i år.

Proffdebut og knockoutseier for Simen Nysæther

Neste nordmann inn i ringen var Simen Nysæther som etter økonomisk støtte fra lokalsamfunnet på Namsos har vært å trent i både England og USA før sin proffdebut ved Battle of Bergen, og virkelig kunnet fokusere på trening og kampforberedelser.

Fra første sekund gikk Nysæther offensivt ut og motstander Miclos Kovacs hadde mer enn nok med å forsvare seg mot den raske og hardtslående nordmannen som ikke viste noe som helst tegn på å være nervøs i sin proffdebut foran et så stort publikum. 

Mot slutten av runde en traff Nysæther stadig hardere og oftere og ungarske Kovacs gikk ned for telling etter et knallhardt slag til kroppen. Ungareren kom seg imidlertid opp og fortsatte til andre runde, men der ventet mer av det samme og en ny treffer til kroppen sendte Kovacs i kanvasen igjen og denne gang kom han seg ikke opp.

En bunnsolid proffdebut og knockoutseier for Simen Nysæther, og endelig har vi fått en ny og spennende bokser i tungvekt.

Magisk hjemkomst for "The First Lady"

Mørket begynte å senke seg over Koengen da verdenskjente Michael Buffer entret ringen og de 7500 energiske tilskuerne gjorde seg klare til kveldens hovedkamp, og Cecilia Brækhus sin store hjemkomst til Bergen.

Cecilia Brækhus ankom ringen til øredøvende jubel fra publikum og det var en elektrisk stemning over hele Koengen da de patenterte og velkjente ordene "Let's get ready to rumble" ljomet over arenaen like etter klokken 23 denne juni-kvelden i Bergen.

Argentinske Farias var gjennom store deler av kampen både aggressiv, offensiv og på "jakt", men Brækhus var den som bevegde seg best, traff mest og hardest. Brækhus hadde god kontroll gjennom kampens samtlige runder og bokset en taktisk meget smart kamp mot kanskje sin tøffeste motstander hittil. 

Kampen gikk tiden ut og da Michael Buffer annonserte Cecilia Brækhus som vinner hadde hun ikke bare nok en gang forsvart alle sine belter, hun hadde gjort det på hjemmebane foran sitt eget publikum.

"The First Lady" uttalte etter kampen at hun nå ønsker å se mot USA til sin neste kamp og som potensielle motstandere ble Claressa Shields, Cris Cyborg og Layla McCarter direkte nevnt. Brækhus la heller ikke skjul på at Las Vegas vil være en ønsket destinasjon.

Kan et møte mellom Brækhus og Cyborg i Las Vegas i år faktisk være realistisk? La oss håpe det!