Jon Fitch møter Paul Daley under Bellator 199

jon-fitch-paul-daley-bellator-199.jpg

Jon Fitch har allerede fått en motstander bare en uke etter han signerte for Bellator.

Fitch (30-7-1, 0-0 BMMA), som er tidligere tittelholder i WSOF/PFL, skal møte Paul Daley (40-15-2, 6-2 BMMA) i hans første kamp for organisasjonen. Dette vil bli «Co main event» for Bellator 199. Fitch har vunnet sine fire siste kamper, blant annet mot Yushin Okami og Jake Shields. Han vant weltervekttittelen i Proffesional Fighters League (tidligere World Series of Fighting) i 2016 og forsvarte tittelen to ganger før han i denne uken signerte for Bellator.

Fitch var utøver for UFC fra 2005 til 2013, der han kjempet for weltervekttittelen i 2008 mot George St. Pierre (tap på dommeravgjørelse). Fitch ble kuttet fra UFC i 2013, noe som fikk mange til å reagere. Ifølge UFC president Dana White krevde Fitch mer enn det han var verdt som utøver, og derfor fikk han ikke fornyet kontrakten.

Daley har vært i Bellator siden 2015 og møtt de fleste av organisasjonens utøvere i weltervektklassen. Den største seieren i karrieren kom nok forrige kamp da han knocket ut Lorenz Larkin under Bellator 183 i september 2017. Etter gjentatte forsøk på å møte ubeseirede Michael Page har Daley bedt om å frigjøres fra kontrakten med Bellator, men det ser ut som han og Bellators President, Scott Coker, har kommet til enighet.

Bellator 199 holdes i California, USA den 12. mai. I tillegg til Fitch vs. Daley vil nattens hovedkamp være første utslagsrunde i Bellators «Heavyweight Grand Prix» mellom Ryan Bader og Muhammed Lawal.