Boksefest i Oslo Spektrum!

The Nordic Rumble bydde på spennende og jevne kamper, kontroversielle dommeravgjørelser og en regelrett elektrisk stemning ved Cecilia Brækhus sin ankomst.

The Nordic Rumble startet med fem landskamper mellom Norge og Sverige, og de unge talentfulle bokserne fikk virkelig vist frem sitt talent foran Oslo Spektrum som allerede tidlig begynte å fylles opp. Det at Norge vant hele 4-1 i kamper mot Sverige viste at det gror godt i den norske boksingen, og det varmet utvilsomt opp stemningen før proffene skulle sette i gang.

Første proffkamp for kvelden var mellom Aleksander Hagen og Benjamin Transfeld, og etter en jevn kamp var dommeravgjørelsen overraskende for mange i Oslo Spektrum. Kampen endte uavgjort og en sjokkert Aleksander Hagen uttalte i intervjuet i ringen umiddelbart etter kampen blant annet følgende: "Jeg vant hver runde soleklart, og er sjokkert".

Skjønner ikke dommerne

Kampen var uten tvil jevn og det var iallfall ikke noe hjemmedømming ved denne kampen. Til og med trenerne til Benjamin Transfeld virket overrasket og glade da resultatet om uavgjort ble annonsert.

I neste kamp ble det ytterligere norsk frustrasjon da Tim-Robin Lihaug møtte Tomas Adamek til det som virkelig ble en tøff og jevn kamp mellom to seriøst tøffe fightere. Kampen gikk tiden ut og da dommerne ga seieren til Tomas Adamek var det nok et øyeblikk av forvirring i salen.

I intervjuet i ringen rett etter kampslutt sa Tim-Robin Lihaug blant annet følgende: "Det var en jevn kamp, men jeg føler at jeg vant alle rundene, og jeg skjønner meg ikke på dommerne her". 

Frustrasjonen gikk derimot over til høylytt jubel  i salen da Kai Robin Havnaa ble annonsert, og få minutter senere forstod vi at det var et spørsmål om tid før denne kampen ville bli stoppet.

Ny knockout

Kai Robin Havnaa utklasset sin motstander så lenge kampen pågikk, og etter flere harde treffere måtte Buchholz ta telling i fjerde runde. Da femte runde skulle begynne hadde Buchholz fått nok og ga opp. Kampen var over og ubeseirede Kai Robin Havnaa kunne innkassere nok en imponerende seier til øredøvende jubel fra publikum i Oslo Spektrum.

Øredøvende jubel er bare fornavnet da verdenskjente Michael Buffer tok sin plass i ringen og ropte ut de legendariske ordene "Let's get ready to rumble!". Få øyeblikk etter annonserte han Cecilia Brækhus og da hun gjorde sin entre til ringen løftet stemningen seg til elektrisk!

Uten tvil best

Det virket som at jubelen tok ingen ende og Cecilia Brækhus fikk virkelig den velkomsten hun fortjener. Det var endelig klart for hovedkampen mellom Cecilia Brækhus og Klara Svensson, og nærmere 10 000 tilskuere ventet på at verdens beste kvinnelige bokser skulle sette sin svenske motstander på plass.

Klara Svensson yppet seg tidlig og i runde to traff hun med en knallhard høyre som tydelig rystet Cecilia Brækhus. Hvor alvorlig den trefferen var vet bare Cecilia Brækhus, men i de påfølgende åtte rundene viste "The First Lady" hva hun er laget av.

Cecilia traff oftere og hardere etter hvert som rundene gikk, og det var en tydelig sliten svensk bokser som begynte å danse mer rundt i ringen. Dette gjentok seg til kampen var slutt og bortsett fra rystelsen i runde to var det ingen tvil om hvem som var den beste bokseren, og Cecilia Brækhus viste nok en gang hvorfor hun er den ubestridte mester.

Det hele ble enda mer imponerende ved intervjuet i ringen etter kampen da Cecilia Brækhus blant annet sa: "Egentlig føler jeg meg helt for jævlig på grunn av et hardt vektkutt, og jeg var helt tom for krefter etter fjerde runde. Jeg beklager at jeg ikke kunne levere slik jeg ønsket, men alle dere her ga meg energi til å fullføre!"

Med dette tatt i betraktning, satte Cecilia Brækhus punktum på en fantastisk kveld i Oslo Spektrum, og en suveren boksefest på norsk jord.