Returoppgjøret mellom TJ Dillashaw og Cody Garbrandt vil angivelig skje under UFC 227

maxresdefault (5).jpg

Den 4. august vil det mest sannsynlig forekomme en stor tittelkamp, som også vil være returkampen, mellom nåværende bantamvektmester TJ Dillashaw og tidligere bantamvektmester Cody Garbrandt.
 
Journalisten Brett Okamoto fra ESPN har uttalt at UFC snart kommer til å annonsere kampen mellom de to tidligere lagkameratene. Hvis dette stemmer vil Cody «No Love» Garbrandt (11-1. 6-1 UFC) få muligheten til å vinne tilbake beltet som han mistet til TJ Dillashaw (15-3, 11-3 UFC) under UFC 217 som ble holdt i november, 2017.
 
Dillashaw har vært bantamvektsmester to ganger i UFC. Første gang var i 2014 når han vant mot Renan Barão via knockout etter en meget spennende kamp, som overraskende gikk Dillashaw sin vei. Barão hadde ikke tapt en kamp på ni år, og var derfor en tung favoritt mot TJ som hadde to tap i UFC-karrieren. Dillashaw møtte opp i toppform, og hadde sitt livs kamp som gjorde at han vant i siste runde til stor begeistring for MMA-samfunnet og det gamle laget hans «Team Alpha Male».

Deretter forsvarte han beltet to ganger mot Joe Soto og nok en gang Renan Barão, før han tapte en meget jevn kamp mot Dominick Cruz under UFC FN 81 i 2016. Veien tilbake mot en tittelkamp tok nesten to år, hvor han vant på dommerpoeng mot Raphael Assunção og John Lineker. Tittelkampen ble høyt forventet kamp med tidligere lagkamerat Garbrandt som endte med knockoutseier til Dillashaw i andre runde.
 
Garbrandt var ubeseiret frem til han møtte Dillashaw på slutten av fjoråret. Han imponerte mer og mer for hver UFC-kamp og hadde vunnet via knockout mot kjente navn som Marcus Brimage, Thomas Almeida og Takeya Mizugaki. Rivaliseringen med Dillashaw begynte når TJ byttet gym, noe som falt i dårlig smak av «Team Alpha Male» og Garbrandt.

Dette skapte en rivalisering som stort sett forekom på sosiale medier. «No Love» fikk en fortjent tittelkamp etter at Dillashaw tapte beltet mot Cruz, og de møttes i slutten av desember, 2016. Etter å ha vunnet tittelkampen mot Cruz ble det avklart at Garbrandt og TJ var trenere til hvert sitt lag av reality-serien «The Ultimate Fighter», sesong 25. Her ble det mye drama mellom trenerne og flere ganger tilløp til slåsskamper.
 
Etter at Dillashaw fikk tilbake beltet uttalte han at Garbrandt ikke burde få tittelkamp med en gang, ettersom han selv måtte gå to kamper før han fikk en ny sjanse til å ta tilbake beltet. Men nå ser det ut som «No Love» får muligheten allikevel, og dermed kan vi nok en gang glede oss til underholdende rivalisering og en spennende kamp.