- Jeg fikk kampen i forrige uke.

Frederick Høifødt har fått ny kamp på kort varsel.

Nå skal du gå proff snart, men du skal først gå et toppoppgjør i norsk amatør MMA på GFC 2 6. mai. Fortell oss om den kampen?

Jeg fikk kampen i forrige uke da den svenske motstanderen min trakk seg. Uten annet valg takket jeg raskt ja til den nye motstanderen.

Kampen mot Tian Olsen vil bli spennende, jeg ser for meg hvordan han kan vinne og jeg vet hvordan jeg kan vinne, tiden vil vise hvordan kampen utspiller seg. Jeg er spent.

Både du og din motstander har lang fartstid som amatør. Har dere trent sammen og/eller møttes før på stevner rundtomkring?

Ja, vi var på landslaget sammen i 2021, han gikk i mellomvektklassen (83 kg) og jeg gikk i weltervekt (77 kg). Han virker som en fin fyr. Hadde aldri trodd at vi skulle ende opp med å slåss, da vi sist møttes.

GFC som skal vises på direktesport.no er jo vårt første norske show selv om det ligger rett over grensa til Sverige. Hva tror du at det showet kommer til å bety for utviklingen av den norske sporten, spesielt om de begynner med proffkamper etterhvert?

Jeg syntes Chris Dat Ngo er helt rå som tar initiativ og gjennomfører, det forrige showet var kjempebra, så jeg tror GFC har store ting i vente.

Det vil bety at norske fightere har et sted de kan konkurrere uten å måtte dra til England, eller andre land som ligger lengre unna. Det betyr at vi ikke må konkurrere mot den lokale helten hver gang. Og om dette er en suksess kanskje Norge åpner opp for å gjøre dette på hjemmebane. Sist men ikke minst betyr det at kjentfolk kan komme å se på, noe som betyr veldig mye for oss.

Nå som du snart skal legge en lang amatørkarriere bak deg, kan du fortelle oss om hvordan den har vært?

Ja, den har vært veldig lærerik. Amatørkarrieren har vært tøff, det har vært mye motgang og mange nederlag. All den motgangen har gjort meg sterk og smart, noe proffkarrieren min vil reflektere.

Har du noen tips og råd til aspirerende amatører der ute?

Gå mange kamper, gå mot de beste, bli litt bedre hver dag, ta vare på kroppen og hodet ditt.

Battle Arena kjørte jo nasjonale norske titler for amatør. Synes du det hadde vært bra å fortsette med?

Ja, absolutt, det er kult med norske oppgjør. Jeg synes selvsagt at dette bør kunne gjennomføres på norsk jord.

Hvem andre fra ditt team burde vi fansen holde øye med for fremtiden?

Vel, det blir spennende å se Nicole Stia Røsholt debutere. Kristian Kvaal er en godgutt med dynamitt i nevene. Begge de skal gå i GFC.

Artur Abubakarov og Kristian Høibø er navn verdt å nevne.

Noe du vil legge til helt til slutt?

Ta turen over til Sverige om du har tid og penger!