- Jeg er en sniper.

Benjamin Hauser er klar for amatør-tittelkamp.

Tittelkamp i amatør! Fortell oss om den matchen?

Dette blir min første europeiske tittelkamp i lettvekt, noe jeg ser veldig frem til. Jeg møter en fysisk sterk og tøff bryter som har gjort det bra i VM. Når det er sagt så er jeg en sniper på føttene, og jeg kommer for å knocke han ut. Jeg har vist jeg har knockoutpower i lettvekt også, noe han skal få kjenne på der inne. Jeg tror rett og slett jeg har for mange våpen, er for eksplosiv, og er for presis. Før eller siden kommer jeg til å finne haka hans, noe som vil være starten på slutten.

Profflivet lurer i horisonten. Hva er dine tanker om det?

Jeg er på det siste kapittelet av amatørkarrieren min, og jeg gleder meg veldig til å ta steget videre. I fjor sommer fikk jeg tilbud om å gå proffkamp av ARES Fighting Championship i Paris, men takket nei ettersom jeg og trenerne mine allerede har satt en langsiktig plan for hvordan vi ønsker å gå frem. Jeg har store ambisjoner i denne sporten, og når jeg tar steget videre kommer det til å smelle.

Nå har vi en kvass generasjon fightere i Norge mellom 61 og 70 kilo. Hva betyr det for deg å ha mange treningspartnere rundt samme vekt?

Jeg er veldig heldig som er omringet av så mange gode trenere og treningspartnere hver eneste dag på Frontline Academy som er med på å pushe meg til å bli den beste utgaven av meg selv. Det har vært helt avgjørende for min utvikling å ha et solid treningsmiljø der vi spiller hverandre gode. Jeg er utrolig heldig som får lære av erfarene utøvere som allerede har gjort store ting i sporten.

Hvordan har oppkjøringen din til kampen vært?

Jeg har hatt en solid oppkjøring til denne kampen, og har tatt store steg i alle aspekter av gamet. Jeg ser frem til å vise at jeg er på et helt annet nivå enn tidligere, og at jeg er farligere enn noen gang.

Nok en gang skal du gå direkte på norske skjermer på www.direktesport.no. Hvordan har det hjulpet deg med eksponering i Norge?

Ettersom MMA fortsatt ikke er tilatt i Norge er det viktig å få så mye norsk eksponering som mulig. Direktesport har vært en fin plattform som har støttet amatørkarrieren min hele veien, og som har gitt muligheten for norske seere til å følge med.

Du fikk jo en prat med selveste Conor McGregor for ikke så lenge siden. Hva var hans beste tips til deg?

Det var veldig stort å møte Mcgregor. Spesielt med tanke på at vi tilhører samme vektklasse og vi begge er southpaws. Hans beste tips var å holde seg disiplinert, tålmodig og aldri slutte å lære.

Nå har du vært amatør i flere år. Hva har vært din viktigste erfaring du ha gjort deg i den perioden?

Jeg har vært amatør i flere år nå, og har konkurrert i både MMA og muay thai. Jeg har tatt med meg mye kunnskap fra hver eneste kamp jeg har gått. Det er vanskelig å si hva den viktigste erfaringen jeg har tatt med meg er, ettersom det er noe nytt fra kamp til kamp.

Noen eller noe du vil nevne på tampen?

Jeg vil takke Mohsen Bahari, Eduardo Teta Rios, Christoffer Darre og alle treningspartnerne mine som er der for meg hver uke, og som legger til rette for at jeg skal bli så god som mulig. En spesiell takk vil jeg gi til Jack Hermansson som har lagt inn mange ekstra timer før og etter hver trening for å gjøre meg til en bedre fighter både stående og på bakken. Det betyr enormt mye for meg. Jeg vil også takke tidligere Cage Warriors mester Jordan Vucenic for å ha tatt meg under vingene hans, og som også har blitt som en storebror og mentor for meg. Uten disse menneskene ville jeg aldri ha vært den fighteren jeg er i dag.