- Det er en stor ære å få gå om tittelen.

Ahmed Edelbijev er klar for tittelkamp 6. mai.

Du er en av de yngste fremadstormende talentene i Norge nå. Hva tenker du om at du allerede har fått sjansen til en amatørtittelkamp i GFC nå?

Det er en stor ære å få gå om tittelen i GFC, jeg føler jeg er klar for en tittelkamp etter kampen min i VM. Jeg skal prøve mitt beste for å vinne tittelen for meg selv, teamet mitt og familien min.

Fortell oss om motstanderen din?

For å være ærlig så vet jeg ikke så mye om motstanderen min, min opprinnelige motstander trakk seg 2 uker før kamp, så jeg og coachen min skal prøve å gjøre det beste ut av det.

Du ble jo regelrett ranet i junior-VM tidligere i år. Fortell oss om den opplevelsen?

Jeg var veldig skuffet, de stjal finalen fra meg. Som regel er Kazakhstan, Uzbekistan, Bahrain osv favoritter i sånne kamper, så når det kommer til dommeravgjørelser så vil de ha stor sannsynlighet for å vinne.

Du har jo fått trent med mange av de beste norske utøverne, flere av dem UFC-veteraner. Er det drømmen om et proffliv i UFC som driver deg?

Først og fremst så er det en ære å få trene med de beste utøverne i Norge, mange har ikke denne muligheten til å få trene med de beste fra sitt eget land. Drømmen min er å komme meg til UFC og få et bedre liv for meg selv og familien min

Hvordan har oppkjøringen din vært til tittelkampen?

Jeg har ikke hatt den beste oppkjøringen pga. Ramadan, det er vanskelig å trenge to ganger om dagen og trene hardt når du faster, men vi har prøvd å få det beste ut av denne situasjonen. Nå som Ramadan er ferdig trener jeg hardt to ganger om dagen.

Som ung utøver i en tøff sport har du opplevd mye i de årene du har trent. Hva ville vært ditt beste tips til andre unge utøvere som vil satse på MMA?

For de som vil satse i denne sporten og gjøre det bra innen MMA, så er mitt eneste tips å finne en bra gym som bryr seg om deg, alt annet enn det så er det som alle andre sporter hvis du vil satse, tren hardt som en hest, vær disiplinert, vær ydmyk, hør på trenerne dine og aldri gi opp! Hvis du vil satse, kjør på, du har bare ett liv så gjør det beste ut av det.

Fortell oss om teamet ditt og treningskameratene dine?

Jeg liker teamet mitt, vi trener hardt hver dag, vi pusher hverandre til å bli bedre og alle har det samme målet, å bli best. Jeg kunne ikke vært på et bedre team.

Noe du har på hjertet helt på tampen av intervjuet?

Takk for dette intervjuet, det er en ære å bli intervjuet!