Abbas-Zade: - Jeg startet med Judo og BJJ fordi jeg ville lære å slåss

Hussein Abbas-Zade, du skal gå din andre proffkamp i MMA 28. mai i Danmark. Fortell leserne våre om din sportslige bakgrunn?

Min sportslige bakgrunnen min er litt judo og masse BJJ.

Hva kan du fortelle oss om motstanderen din og showet du skal gå på?

Jeg vet veldig lite om begge deler. Har sett litt på motstanderen. Men mest har jeg denne gangen fokusert på med selv isteden for å fokusere på alt annet.

Du har jo nettopp gjennomført et lengre treningsopphold i Thailand. Fortell oss om hva du fikk ut av dette og hvilke målsetninger du hadde med den treningsleiren?

Målet var å bli god i Thaiboksing. Etter hvert så ble det kun MMA, boksing og bryting og det er jeg veldig glad for. Hadde mye bra trening med elite fightere fra hele verden. Fikk bedre selvtillit når det gjelder det «stående» gamet i mma. Så det har vært en fin tur.

Du har jo en fantastisk rekkevidde og høyde for 61 kilo. Hvordan implementerer du dette i din strategi for matchene dine?

Det er litt tidlig å si hvordan jeg implementerer det, men det vil nok tiden vise etter hvert.

Karrieren din i BJJ har jo vært lang og suksessrik. Fortell oss hvorfor du bestemte deg for å satse på MMA?

Jeg startet med Judo og BJJ fordi jeg ville lære å slåss og er veldig takknemlig for at jeg valgte nettopp jiu-jitsu som satsingsområdet.

I det siste så føler jeg at jo flinkere begge utøverne er jo mindre slåssing er det og bjj er blitt mer taktikk og strategi, spesielt i min vektklasse. Derfor liker jeg MMA bedre fordi det blir litt mer ekte slåssing.

Har du noen forbilder innen kampsportverdenen som du bruker til inspirasjon for din egen satsing?

Veldig mange som inspirerer meg både fra og utenfor kampsportverdenen.

Du er jo også entrepenør og forretningsmann. Hvordan er det å kombinere det med sportssatsingen og hva kan du fortelle oss om prosjektene dine?

Det er lite penger i bjj med mindre du er i verdenstoppen, og til og med da er det ikke sikkert at man kan leve av det. Så man er nødt til å tenke til kreativt for å få endene til å møtes. Etter master utdanningen min i finans fikk jeg to jobbtilbud som jeg takket nei til, fordi vanlig 8-16 jobb passet ikke når jeg trente 2-3 i ukedagene. Derfor bestemte jeg meg for et prosjekt som jeg har drevet de siste tre årene og prosjektet har hjulpet meg masse med å satse videre. Det prosjektet heter JitsButikk og det er nå blitt til Norges største bjj-butikk. Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten.

Noen du vil nevne eller takke på tampen av intervjuet?

Det er mange å takke. Teta, Mohsen, Morten , Isaak, Anders ,alle mine treningspartnere, sponsorer og såklart TeamBror (@team_bror, journ. anm.).