Det er klart for Gorilla Fight Club!

Og vi har snakket med promotor Chris Dat Ngo!

Du blir historisk som Norges første MMA-promotor! Hva var det som motiverte deg til å sette i gang med det arbeidet? Fortell oss om deg selv og din bakgrunn i kampsportverdenen?

Min motivasjon ligger i lage en bedre arena for norske fightere, et sted de kan få erfaring uten å måtte belage seg på dyre reiser til utlandet. Dette kommer også til å bli under tryggere rammer en mange show jeg har sett over dammen. Kort oppsummert vil jeg at det skal være et sted fightere kan ha med seg et helt fightteam, med en så kort reise kan man også konkurrere med familie og venner tilstede. De slipper en lang reise noe som kan være utmattende i seg selv og ikke minst mindre reise utgifter. Her vil de få bedre oppladning til kamp og mindre stress.

Kort om meg. Mitt navn er Chris D. Ngo og er 41 år. Jeg utdannet meg som byggingeniør. Jeg er en kampsport entusiast som tidligere konkurrerte, men de siste 18 årene har jeg drevet klubb og prøvd å videreformidle kunnskapen min til de som vil bli god i denne idretten, jeg føler meg utrolig heldig ved at jeg har en så fin klubb og mange flotte elever som jeg er stolt av.

Fortell oss om showet ditt nå i april og hvordan prosessen var for å få godkjenning under det svenske idrettsforbundet?

Prosessen har vært krevende. Det har vært mange sene kvelder og litt hodebry, men jeg er heldig som har så mange flotte folk rundt meg som hjelper meg med gode ideer og småting. Jeg har mange gode kontakter, dette har hjulpet meg mye.

Hva er dine ambisjoner for showet og skal du barbere hodet ditt for å bli Norges Dana White?

Ambisjonene mine for Gorilla Fight Club er at det skal være et sted fightere vil tilbake til for å fighte. Som jeg nevnte ovenfor et sted, de kan vokse med et godt opplegg og gode rammer rundt seg. Tror også fightere kommer til å sette pris på at de kan ha med seg nære og kjære. Haha jeg elsker håret mitt, nei jeg vil beholde håret mitt noen år til. Jeg vil være det første norsk-asiatiske MMA promotoren.

Fortell oss om regelsettene det kan konkurreres under på ditt show?

Amatør regler under den svenske regelsettet for klasse A er 3x3 min og klasse B er 3x2 min. Amatør hansker og leggbeskyttere og utstyr skal være godkjent av SMMAF. Det blir stort sett som amatør andre steder, kun at de må også ha leggbeskyttere.

Planen her er vel å gjøre det til et komplett event med samarbeid med lokalt hotell og serveringssted. Fortell oss hvordan det funker og tror du det lar seg gjøre å få prosenter på harryhandelen til publkkum?

Samarbeid med hotell var knallbra og følte veldig bra kjemi og jeg er veldig fornøyde. Tanken rundt dette er at publikum skal kunne få komme til en fantastisk pakke. Altså bare mindre stress for de å styre med, kjøper de pakken trenger de bare å møte opp på helgen så er hotell, mat, drikke og fight klart til dem! På veien hjem til Norge så kan de smugle litt med sigaretter, alkohol og kjøtt, hehe.

Amedia er jo med og vil distribuere showet live på www.direktesport.no med potensielt 1 million seere. Hvordan tror du det vil kunne påvirke ditt shows suksess?

Jeg er veldig takknemlig for at Amedia sender showet live. Dette er en unik mulighet for de som ikke får vært med over grensen. Jeg håper og tror streamen vil gjøre det bra. Jeg tror mange folk kommer til å kjøpe live stream pga de bor langt unna eller ikke har mulighet til å komme. Det bli mange klubber omkring i Norge og Sverige skal delta den 23.april.

Et seriøst arrangert show krever jo et helt team og ikke bare en enkelt ildsjel. Hvem er det du har med deg og hvilken kompetanse bidrar de med?

Jeg begynte planlegging i mars-april 2021. Hvor jeg har jobbet mest for meg selv. Tidligere har jeg jobbet som prosjektleder for blant annet ventilasjon i ca 6 år, der har jeg lært om planlegging, fremdriftsplan og kjøreplan ect. Jeg ser GFC som mitt store prosjekt, min terapi, kunst og jeg har koset meg veldig med dette. Jeg har alltid hatt drømmer om å kjøre ett eget fullkontakt show. Nå kan drømmen min bli oppfylt.

Under GFC planleggingen har det vært mange punkter som jeg måtte ordne. Jeg fikk endel hjelp fra mange forskjellige folk, jeg lyttet med de gode tips og ideer de kom med. Jeg har fått med meg en god gjeng GFC crew. Jeg har også fått gode kontakter i Sverige.

Søknadsprosessen til GFC første om gang fikk jeg blankt avslag pga jeg er ikke svensk eller eier egen klubb i Sverige. Jeg venter noen måneder, så sendte jeg inn søknad til SMMAF engang til, der fikk jeg godkjent, men jeg må ha en svensk fadder som tar ansvar for meg. Søknaden det var ikke så lett, men det gikk bra tilslutt.

Jeg skal etterhvert kjøre GFC 2, jeg skal lyse ut dato snart. Jeg vil flere samarbeidspartner og jeg må se om noen som er aktuelle, men viktig at de må ha tankegang som meg. Jeg er veldig opptatt med kvalitet, penger vil komme senere.

Et norsk MMA-show er jo noe vi alle har savnet siden sportens spede begynnelse her til lands for over 20 år siden. Du skal ha stor takk for at du har lagt ned alt arbeidet og alle ressursene som kreves for å sette det i stand. Hele Norges MMA-miljø takker deg! Hva vil du si til slutt til dine framtidige samarbeidspartnere og publikummere og seere?

Jeg vil bare takke alle som vil følge med på Gorilla Fight Club. For dere som kommer, dere kan forvente dere en fantastisk helg. For dere som skal se fighten på stream.

Jeg har booket meg en film team fra Sverige Fighter Magazine, fotograf, kommentatorer, norsk announce og en stor frivillige gjeng fra Sarpsborg Chi. mm. Dere er alle sammen er helt fantastiske mennesker.

Jeg har sykt heldig med en haug med mange dyktige amatører fightere som skal delta på GFC stevnet! Det blir totalt ca. 23 kamper med 3 heftige tittelkamper med Norge VS Sverige. Hvem tar GFC belte hjem? Jeg er veldig spent. Fleste Kampene kommer til å bli ett fyrverkeri!

Jeg vil også rette en stor takk til alle mine snille venner som har hjulpet meg. Tusen takk til Sverige og Det Svenske Mixed Martial Arts Forbundet (SMMAF) for at jeg fikk lov til å arrangere MMA fullkontakt kamper i Sverige. Takk til vår match sponsor System 1 AS og Amedia. Jeg vil også si takk til Tanumstrand hotell som har troa på meg. Vi sees alle sammen lørdag 23. april Tanumstrand Hotell.