Ivana Siric: - Jeg har aldri vært så klar som jeg er nå

IMG_0709.jpeg

24. juli smeller det i Battle Arena.

Nå blir det endelig proffdebut for deg! Hva er tankene dine om motstanderen din 24. juli på Battle Arena på direktesport.no?

Ja som du sier endelig proffdebut for meg. Motstanderen min er veldig erfaren MMA utøver, flink striker, lilla belte i jiujitsu samme som meg, så det er en bra match up. Men jeg har aldri vært så klar som jeg er nå og gleder meg til å vise en ny Ivana.

Du blir tredje kvinnelige proff fra det norske MMA-miljøet der superveteranen Celine Haga er den absolutt mest erfarne. Hvordan føles det å representere kampsportkvinner fra Norge i verdens hardeste sport?

Jeg er veldig stolt av at jeg er en av de første kvinnene i Norge som skal representere Norge i MMA.

Hvordan har oppkjøringen din vært nå som kampen har måttet bli utsatt med mange måneder pga covid? La du inn noen hvileperioder?

Det har vært en lang periode, ca 1 år med frem og tilbake for å finne en kamp. Kampen 24 juli skulle egentlig gå i 2020 men ble utsatt mange ganger på grunn av Covid. Vi har spurt veldig mange, men mange av jentene hadde ikke mulighet til å trene i denne Covid perioden så de fleste takket nei.

Jeg har vært veldig heldig og fått masse utstyr fra Fightersport så vi bygde et eget gym i garasjen slik at jeg kunne trene under hele perioden.

Hvordan ser du veien fremover etter denne kampen? Er det Invicta og så UFC eller Bellator som lokker?

Akkurat nå fokuserer jeg bare på kampene minne, få så mange kamper jeg kan få og vinne alle. Også ser vi hva som kommer etter det, men jeg blir veldig fornøyd hvis jeg får mulighet til å gå kamp i UFC fordi jeg er sikker på at jeg har kvaliteter nok til å være der snart.

IMG_0737.jpeg

Det er mange kvinner der ute som som tenker på å prøve MMA. Hva er ditt aller beste råd å gi til dem?

Det er ikke lett å være en MMA utøver men det er det jeg liker best. Det blir vanskelig, det blir blod og tårer, men aldri gi opp! Er viktig å alltid gi 100%.

Har du noen forbilder i sporten som motiverer deg?

Det er veldig mange fighters som motiverer meg, men det som motiverer meg mest er tanken på hvor jeg var for 5 år siden og hvor jeg er nå. Gleder meg til å se hvordan jeg kan utvikle meg de neste 5 årene.

Helt til slutt, er det noen du vil gi litt oppmerksomhet til?

Selvfølgelig vil jeg takke til alle som hjelper meg gjennom denne veien. Trenerene, Tommy Rasmussen, Christopher Heum, sparringpartnere, alle på GFT i Sandefjord, alle venner og sparring partnere i FMT og ikke minst min samboer som er med meg 24/7 og hjelper med alt han kan og motiverer meg hele tiden. Jeg er så takknemlig at jeg har alle dere. Også tusen takk til mine sponsorer : Proteinfabrikken og Fightersport.