Jean Kamili: - Vi har lagt opp en god gameplan

14138803_10206775911212182_8519331640122817951_o.jpeg

Nå blir det proffdebut Jean! Du er kjent som en av Norges råeste actionfightere i miljøet. Men fortell oss om din trenings- og kampsportbakgrunn og hvorfor MMA ble ditt valg?

Det begynte tidlig. I begynnelsen måtte jeg gjemme hanskene for min mor som ikke var en stor fan av min nye lidenskap. Jeg var i begynnelsen av tenårene og spilte basketball i 2. divisjon da en av mine venner inviterte meg med på en kampsporttrening. Helt siden den gang, da jeg tok på meg hanskene for første gang har det vært kjærlighet ved første blikk. Fra starten ble det klart at jeg var en naturlig striker, det føltes nesten som en dans og jeg fant flyten. Den siste tiden har jeg jobbet hardt med mitt ground game og nå føler jeg at jeg er en komplett fighter som vil dominere stående og på bakken. Jeg brenner for å gi publikum skikkelig førsteklasses underholdning og jeg er ikke personen som prøver å safe inn en seier på poeng. Når du ser meg i buret kan du være sikker på at jeg leverer fyrverkeri.

Fortell oss om motstanderen din? Er jo ingen i de lavere vektklassene som ikke er knallbra...

Han har bryterbakgrunn og er ok stående. Jeg vet ikke så mye om han og jeg konsentrerer meg mest om meg selv og min egen gameplan. Jeg har sett noen videoer og vi har tatt en analyse sammen med teamet mitt. Vi har lagt opp en god gameplan som vil utnytte de svakhetene han har. Jeg er en dårlig matchup for han og jeg tror han vil slite tidlig i matchen.

Hva har din plan vært i oppkjøringen i denne ekstraordinære tiden for å kunne forberede deg optimalt?

Mindre sparring, men mer mental trening. Det er klart at vi har måtte justere planen underveis og at vi ikke har hatt en normal oppkjøring til kampen. Jeg har trent hardt sammen med mine nærmeste og jeg føler jeg har forberedt meg godt under forutsetningene.

Fortell oss litt om mennesket Jean? Hvordan ser din hverdag ut og hva motiverer deg i livet?

Jeg er pappa til en nydelig jente på to år. Det er den beste og viktigste jobben jeg har hatt. Det er helt fantastisk å se henne vokse opp. For tiden jobber i detaljhandel mens jeg studerer. Fritiden går med til trening, forberedelser og familieliv.

De lavere vektklassene er jo beryktet for å være stappfulle av uvirkelige kondismaskiner. Hvordan legger du

opp kardiotreningen din for å holde tritt med dette?

Det er sant. Jeg løper først fremst mye. Både på asfalt og i terrenget. Jeg kjører mye bakkeløp og intervalltrening samt at jeg bruker mye tid på sekk. Men uansett hvor mye man trener er det viktig å jobbe mye mentalt, spesielt hvis man vil bli bedre på kardio.

Det koker jo av MMA-interesse i Norge nå. Er det noen du trener med som ennå flyr under radaren, men som miljøet burde følge nøye med på?

Ja, Henrik Sebastian. Han er et naturtalent med en enorm kapasitet. Watch out.

Er jo også masse ungdommer som tenker på en satsing. Hva ville ditt råd vært for dem?

Stay true to yourself. Etabler gode rutiner og fokuser på selvdisiplin. Vær åpen for å lære av alle du møter.

Noen du vil gi oppmerksomhet helt på tampen av intervjuet?

Min familie betyr alt for meg. Creds to coaches og en spesiell takk til Kestutis Petrauskas som pusher meg og holder pads hver dag.