Håkon Foss: - Jeg håper at disse såkalte politikerne kan få ski og fotball ut av ræva og gjøre MMA lovlig

31956785_10155174931080764_4330038315311955968_n.jpg

Håkon foss er klar for tittelkamp i Superior Challenge.

Du skal møte David Bielkheden om Superior Challenge-tittelen i weltervekt i mai. Dette er en av Nordens mest meritterte fightere og Nordens helt klart mest prestisjefulle tittelbelte. Hva er dine tanker om denne kampen og ikke minst mulighetene en seier her vil gi deg?

Det er en kamp som får meg til å være ekstra motivert, dedikert og skarp. Jeg brenner for utfordringer som dette, at det er for tittelen er bare ett pluss men det er mer motstanderen som får til å våkne. Jeg føler stilen min passer bra mot korte fightere som vill grapple, knærne mine pleier finne tryne deres.

Som småbarnsfar skal jo tidsklemma håndteres når man har oppkjøring til kamp. Hva er din strategi for å få fokus nok på treningen?

Nå er det ekstra krevende, småbarnspappa og fulltidsjobb pluss trening. Men jeg finner alltid en måte å komme i form og være kampklar. Strategien er vel egentlig at nå blir jeg tvunget til å leve et strengere liv og ha mer rutiner, noe jeg kanske har slurvet en del med før.

Din største seier var jo mot den den gang fremtidige ONE-mesteren Kadestam. Det var også på bortebane mot en lokal storfavoritt. Trives du i underdogrollen og hvordan tror du det vil påvirke deg å pånytt gå i buret mot en kjemperutinert hjemmefavoritt?

Jeg elsker å være underdog, jeg føler ikke noe press på meg og det gir meg ekstra motivasjon å slå han foran sine venner og fans.

Bielkheden har jo både konkurrert i Pride og UFC før han fant seg et hjem i Superior Challenge. Hvordan vil du tilnærme deg en motstander med såpass stor internasjonal rutine på det høyeste nivå og hva tror du blir nøkkelen til å slå han?

Nøkkel til å slå han er som ved å slå hvem som helst, han er også laget av kjøtt og blod. Alle kan bli slått i MMA.

Fler og fler norske talenter satser nå tungt internasjonalt. Hva tenker du om eksplosjonen av aktive profesjonelle MMA-utøvere i Norge?

Det er veldig gøy å se utviklingen her til lands. Jeg håper at vi får noen internasjonale tittelholdere så vi får enda mer øyne på oss og at disse såkalte politikerne kan få ski og fotball ut av ræva og gjøre MMA lovlig her til lands, så vi kan gi de norske fansen MMA-show på norsk jord.

Hvem vil du si er din største inspirasjon for å gå inn der og gi alt i buret og på trening?

Min sønn Odin og min dame Jeanine. de betyr alt for meg.

Det er jo mye snakk om legalisering av MMA i Norge, men ingenting håndfast ennå. Hva tror du må til for at vi skal få i stand det og hva tror du det vil bety for utviklingen av sporten og tryggheten til norske utøvere?

Jeg mener at det er påt ide med en debatt på TV eller en landsdekkende podcast. Send inn Erna mot Mohsen Bahari og legg fram allt av Medisinske studier, interessen, økonomien osv.

Er det noen du vil gi litt oppmerksomhet på slutten av intervjuet

Vill bare si til alle de norske supporterne der ute at de bør vise respekt for gutta som konkurrerer nå under corona-tiden som fighter for Norge, vi sliter med å få til å trene ordentlig. Vi trener ute, vi trener i hjemmebygde "gym" uten alt av utstyr. Vi prøver å gjøre det beste av situasjonen vi er i. Mange andre land har ikke de restriksjonene vi har her. Så vis litt støtte selv om noen går på tap. Og til alle norske fightere - stå på, gi alt, tren hardt og gå kamper selv om det er tøft, ikke gi opp drømmene!

Takk til Fighter sport for utstyr, Juicery for den utrolige støtten Abbas & co gir oss norske fightere under denna tøffe tid. Pacific Poke og Gutta på Grandbarber i Moss.

Vil også si tusen takk til Chris og Thomas som har tatt imot meg med åpne armer på Sarpsborg Chi når jeg ikke kan trene med Teamet eller de andre gutta i Oslo.