Joachim Tollefsen: - Det føles veldig godt å få muligheten til å fighte igjen

155478403_10165090874220486_3608911489873437938_o.jpg

Joachim Tollefsen er klar for UAE Warriors 20. mars.

Endelig får du gått i en større organisasjon og endelig var det noen som turte å møte deg, Joachim. Hva tenker du om det?

Det føles veldig godt å få muligheten til å fighte igjen. At det er noen som vil møte meg, og at jeg får muligheten til å prestere i en stor organisasjon.

UAE Warriors er jo en veldig synlig organisasjon med tette bånd til regjerende lettvektsmester Khabib Nurmagomedov. Hva tror du denne muligheten kan by på for din fremtidige karriere?

At team Khabib bruker UAE som et springbrett videre til UFC ser jeg på som en bra mulighet. For det første at UAE blir sett av de største organisasjonene og for det andre at jeg kan få muligheten til å teste dagestanerene før en eventuell UFC-kamp.

Hva kan du fortelle oss om motstanderen din?

Motstanderen min har bestemte teknikker og tror på det han gjør. Det jeg har sett er ganske basic, men effektivt. Jeg syns selv at mine ferdigheter er langt mer fullkommen som en MMA-fighter. det skal bli en spennende kamp!

Pga. Covid har det jo på nytt blitt et lengre avbrudd fra kamp. Hva har vært dine strategier for å både vedlikeholde, men også videreutvikle teknikk og fysisk form?

Mine strategier har vært enkle. Fokusert på å holde meg i form, trene så mye som mulig og opprettholde den tekniske utviklingen min så godt som mulig i henhold til smittevern og lockdown.

Du kommer jo selv fra thaiboksing og vi har et mylder av thaiboksere i Norge som kanskje kunne tenkt seg å prøve MMA og mer lukrative muligheter der. Hva ville vært dine beste tips for thaiboksere som kunne tenkt seg å prøve MMA?

Mine beste tips til en thaibokser som vil gjøre overgangen til MMA er å lære seg grappling og bryting. Spesielt defensiv bryting i og med at om nivået ditt stående er høyt, så vil de fleste prøve å ta deg ned. Da må de straffes med farlig guard og get ups.

Du har jo fått trent mye med UFC-lettvekter og innehaver av Olympisk sølvmedalje i bryting Mark O. Madsen. Hva har den treningen betydd for deg og din utvikling?

Camp olympian har vært fantastisk for MMA-gamet mitt, og spesielt har forståelsen min før bryting blitt mye større. Det er alltid en deilig tanke å vite at jeg ikke kommer til å møte noen i min vektklasse med et bedre brytegame/bryte game for MMA. Og hvis jeg gjør det så har jeg allerede kjent på det før så det er ingen panikk.

Blir det seier på leverpostei igjen denne gang eller er det knær og albuer som venter motstanderen din?

Leverpostei og spark for å åpne hodet også splitte guarden med et kne. Triangel fra guard eller RNC. 1 av 3 ting skjer.

Jeg vil gjerne få takke Simeon Thoresen, Yngve Apneset, Mohsen Bahari, Eduardo Teta Rios, Jack Hermansson og Alexander Hallafors for at campen og dietten har blitt så bra som den kan bli. Også familien og venner for støtte og mat, spesielt mamma som lager all food preppen min, og til slutt Balance by Juicery og Juicery for alt de gjør for sporten og meg.