Joachim Tollefsen: - Jeg er klar for alt.

121740918_10164508546585486_3290059946396902815_o.jpg

Joachim Tollefsen er klar for kamp.

I disse tider er jo det meste av trening enten avlyst eller preget av strenge smitterutiner. Hvordan har din treningshverdag vært og hvilken strategi har du fulgt for å kunne opprettholde formen og utvikle deg som toppidrettsutøver?

Under covid har min treningssituasjon vært utfordrende. Jeg har ikke hatt den strukturerte treningshverdag jeg er vant til, og mesteparten av treningen har vært på egenhånd. Men jeg har fått god oppfølging av Simeon Thoresen og Yngve Apneseth som jeg har trent med fast. Jeg har opprettholdt formen så godt det går, men jeg har kjørt mye mer mental trening enn det jeg har gjort før, og det har hjulpet meg å holde utviklingen i sjakk. Jeg har prøvd å opprettholde fysiske 2 økter om dagen.

Nå er du nede i Danmark igjen som utvalgt sparringspartner for UFC-utøver og OL-sølvmedalist Mark O. Madsen. Hva kan du fortelle oss om de opplevelsene du har i hans camp?

Alltid når jeg er nede på camp med mark prøver jeg å lære så mye som mulig. Ikke bare kampsportmessing, men også den mentaliteten og utrolig profesjonelle tilnærmingen han har til trening og konkurranse. Alt han gjør har i rot om å kunne optimalisere hverdagen sin for å være mest mulig effektiv.

Han er utrolig motiverende å være rundt, og jeg føler at jeg utvikler meg som idrettsutøver bare ved å henge rundt han. Om det er på trening eller om det er på media dager.

Som en av de mest respekterte nordiske utøverne som ennå ikke har brutt gjennom internasjonalt så har jo pandemien sørget for å avlyse mange matchmuligheter som kunne gitt deg den eksponeringen du fortjener. Hvordan har det påvirket deg og hvordan har du jobbet for å kunne fortsette å holde fokuset oppe?

Til å begynne med påvirket det meg litt mer enn det jeg liker å innrømme. Jeg følte at det var veldig urettferdig. Men der kommer erfaringen jeg fikk da jeg skadet meg. Da lærte jeg at jeg er mye mer enn bare en MMA fighter, og jeg har blitt veldig flink til å jobbe med meg selv. Jeg tok meg sammen og trente for å minimalisere slitasje og skader jeg hadde og føler meg nå sterkere og friskere enn det jeg gjorde før covid. Min sjanse kommer.

Du skulle jo egentlig møte det svenske prospektet Westlund, men den kampen ble avlyst. Har du noen velvalgte ord til din svenske rival som kan gi oss litt hype for en mulig nybooking på Superior Challenge eller andre nordiske show?

Westlund tapte den kampen før vi møttes. Han hadde den “bad boy” personligheten, men han hadde ikke det mot meg. Det fungerer heller ikke mot meg. Han visste at jeg var mer gangster enn det han var, og jeg sendte film nesten hver trening hvor jeg spurte om ting som hvor han var, om han var klar for juling, hvem som var pappaen hans og at han var en “bitch” - uten å få noe svar.

Tobias Harila kommer nok til å knocke Westlund og da blir det ikke noe Westlund vs Slenderman dessverre.

Nå er det jo kun de aller største showene som regelmessig avholder stevner da det er strenge restriksjoner på publikum. Det ryktes jo frem og tilbake om muligheter for deg. Hvilke av de aktive showene kunne du sett for deg å gå kamper i?

Jeg har fått noen tilbud men de har alltid vært på 1-2 ukers varsel og jeg er sterk og “swole” som aldri før nå, noe som hadde gjort det umulig for meg å klare vekten på så kort tid. Men jeg har allerede begynt på diett og krabber sunt og fornuftig ned på en lettere vekt for å være klar for neste mulighet. Jeg er klar for alt, jeg er helt sikker på at jeg er en av de beste i lettvekterne i verden og med den mentale styrken jeg ligger på nå er det ikke mulig for meg å ikke prestere som jeg skal. Hvem som helst, hvor som helst. Jeg er klar.

Du var jo også med som hjørnemann på Fight Island i Abu Dhabi i sommer. Hva kan du fortelle oss om den opplevelsen?

Fight Island var fantastisk. Covid tester og mellomlandingen i London ikke så fantastisk. Dette blir for mye og for morsomt til å ødelegge med tekst så denne historien sparer jeg til den kan fortelles ordentlig

Contender Series og ny sesong av TUF har jo fått mye blest rundt seg. Hva er dine tanker om en eventuell deltagelse der?

Både contenders og TUF hadde vært interessant. Kanskje contenders mer enn TUF for meg personlig, I og med at TUF føles som Love Island bare uten damer og alt dramaet. Hvis jeg skulle vært med på reality hadde jeg heller blitt med på 71˚ nord eller Lars Monsen.

Noe du har på hjertet helt på tampen av intervjuet?

Sånn helt på slutten kan jeg takke familien min som støtter meg, Juicery som gir en fattig fighter mat, Yngve som holder meg stor og sterk og Simeon som holder meg teknisk skarp.

Og dama mi som tvinger meg til å jobbe med mental helse og utvikling samt lese bøker i steden for å se på tv. Et lite stikk til store medie byråer som ikke betaler fightere for jobb og keyboard krigere som slenger dritt på internett!