Frederick Høifødt: - Når profflivet begynner vil jeg være forberedt.

Foto: Instagram/Privat

Frederick Høifødt er en av flere nordmenn fra landslaget som går kamp 5. desember.

VM er på horisonten i januar! Men først skal du i ilden i Belfast 5. desember på Clan Wars på direktesport.no. Fortell oss om din kommende match?

Vel, først og fremst så er min kommende match en tittelkamp, så da antar jeg at det er tak i Jordan Furey, motstanderen min. Jeg har sett kampene hans og de har han avsluttet ved å slå folk i svima. Heldigvis har jeg gode folk rundt meg, de har hjulpet meg med å finne en god slagplan for å komme seirende ut av denne galskapen.

I tillegg til å ha en plan er jeg i knallform og mentalt forberedt for en real slåsskamp.

Nå er du landslagsutøver med flagget på brystet. Hva har dine erfaringer vært med det nyopprettede landslaget og hva tror du det vil ha å si for din karrieresatsing?

Jeg har absolutt bare positive erfaringer med det nye landslaget, vi var et kjempe team i Tsjekkia. Gode coacher, ledere og lagkamerater, jeg gleder meg til å dra på tur igjen i Januar, da skal vi helt til Abu Dhabi. Tommy Rasmussen(coach) og jeg har veldig stor tro på at dette kommer til å gjøre meg til en langt bedre fighter. Vi tror det fordi nivået i IMMAF er skyhøyt og man kan få flere kamper på kort tid. Det at man går en kamp om dagen 4-5 dager i strekk gjør at man får et annet press på seg, noe som gjør det å skulle gå en kamp og ikke mer, litt lettere.

Hvordan blir det med treningscamp mot VM i januar i jula? Hvilke strategier har du for å dukke unna ribbe- og julekakefristelser?

Det har gått fra treningscamp til ny treningscamp for meg i hele år, pga. korona har det vært vanskelig å gjennomføre kamper. Jeg fikk booket kamp i mars, så ble den flyttet til april, så til juli. Etter den ble avlyst var det IMMAF i september. Jeg tenker å holde meg veldig aktiv neste år,

Dette har gjort at jeg har begynt å tenke annerledes. Jeg tar ikke treningsfri, så det er ekstra viktig for meg å periodisere treningen min, altså at jeg varierer mengde, intensitet og prioritering. Jeg kommer selvsagt til å spisse formen mot kamp, men klassiske treningscamper hvor man trener kjempehardt i 8 uker og tar det rolig før og etter kampen, det har jeg ikke troa på.

Strategi for å holde meg unna ribbe- og julekakefristelser, hmm…? Kanskje følge veganer dietten til kjæresten min. Eller faste rundt julemåltidene, om de strategiene ikke holder mål går jeg tilbake til god, gammeldags disiplin.

Hva synes du om å konkurrere under IMMAF sine amatørregler versus de engelske reglene?

Jeg tenker at reglene i IMMAF fungerer fint, det er ikke mange flere restriksjoner der i forhold til de engelske reglene. Det at ikke vi skal snakke stygt til hverandre eller at vi går med t-skjorte og tynne leggskinn gjør ikke meg noe.

Hva blir veien etter VM? Er det profflivet som lurer?

Det første jeg tenker er å få inn flere amatørkamper, jeg vil gå så mange som mulig neste år. Erfaring er gull verdt og det er det jeg mangler, jeg har mer enn nok treningstimer. Når profflivet begynner vil jeg være forberedt på at store ting kan skje relativt fort.

Hvordan ser ei normal treningsuke ut for deg i oppkjøring til kamp?

Oppkjøring eller ikke så trener jeg stort sett kampsport syv ganger i uka, så har jeg tre styrke økter og to til tre kondisjonsøkter. Jeg varierer intensiteten på treningen, men holder som regel på antall økter. Ved siden av dette gjør jeg en del tøying og type prehab øvelser. Jeg bruker hyppig badstue og isbading. Visualisering er noe jeg nylig har begynt å fokusere på etter et seminar med Peter Cederholm fra Scandinavian Top Team. Jeg studerer kamper, skriver ned teknikker, tenker gjennom ting.

Er det noen andre på ditt team du vil fremheve som utøvere vi bør holde øynene åpne for?

Når Quinten De Vreught kommer tilbake, får vi se hva han egentlig er laget av, noe folk ikke har fått sett i de siste kampene hans. Henrik Lie er godt i slaget om dagen, det blir gøy å se han i ilden igjen og. Vi har en ukjent fighter som dere skal holde øynene opp for, Kristian Høibø, han er et beist uten like! Han er teknisk god, intelligent, selvsikker og nesten litt småkjekk.

Noen velvalgte ord du vil dele med oss helt på slutten?

Legaliser MMA i Norge!