Kim Johansen: - Jeg legger opp for godt nå.

Kim Johansen går sin siste proff-kamp 4. desember.

Du er kjent som en av tungvekterne med mest KO-kraft i Norge. Men nå legger du MMA-hanskene på hylla og skal istedenfor gå boksekamp på Bicester Fight Night på direktesport.no 4. desember. Hva fikk deg til å ta den avgjørelsen?

Jeg la egentlig opp proffkarrieren i MMA mars 2019 da covid kom for fullt i alle land. Hadde kamp i One Championship, men den ble avlyst pga covid,og da mistet jeg all motivasjon, etter 1 år med beinhard jobbing opp mot kampen i One, så da la jeg opp. Men så fikk jeg en forespørsel om en kamp i England om en Ultimate Warrior tittel mellom MMA og boksing, noe jeg ikke klarte å si nei til, derfor comeback i ringen denne gangen og ikke i buret.

Fortell oss om motstanderen din?

Pete Stoten fra England. 22-0 i sin proffkarriere til nå. Av 22 seiere har 19 kommet på knockout og ubeseiret til nå. Et veldig kjent navn i England, og en meget rutinert og god bokser.

Dette er vel din første boksekamp? Hvordan har du lagt opp treningsopplegget og strategien for denne matchen?

Jeg har trent mye likt fysisk som en MMA-kamp og opprettholdt oppskriften der som jeg har brukt mye, men trent annerledes teknisk og for sparring som er gjort i Romerike Bokseklubb og Oslo Bokseklubb .

Mye bokseteknisk og boksesparring, som er noe helt nytt for meg med ny tankemåte i ringen og nye teknikker og utførelser. Jeg har trent mindre styrke og mer teknisk, og gått ned en del kilo for hurtighet og bevegelse.

Boksing er jo en veldig annen sport enn MMA og TKD. Er det noen erfaringer du har gjort deg under oppkjøringa som har gitt deg noen aha-opplevelser?

Det som har gitt meg litt aha-opplevelser, er hvor teknisk og utholdende boksing er, og taktisk er det som en sjakk-kamp der du må tenke mange trekk fremover i alle slag og bevegelser. En fascinerende sport.

Du holder jo koken selv etter 40. Hva er oppskriften på å trene på et såpass høyt nivå selv i godt voksen alder?

For min del, er det nok at jeg har trent kontinuerlig fra jeg var i 6-årsalderen og til nå. Spist riktig mye av tiden, og tatt vare på kroppen ang. skader og slitasje, og lyttet til den og tatt hensyn i mange oppkjøringer i min karriere. Pluss man må ha en indre glød tror jeg for å holde på så lenge .

Er planen fremover å satse aktivt på boksekarrieren?

Nei, det blir med denne kampen i boksing, Jeg legger opp for godt nå, er sliten psykisk og fysisk etter så mange år på høyt nivå, tar veldig mye tid og nå er det på tide å prioritere annerledes.

Har du noen prediksjon å gi oss for kampen din? Blir det KO i første?

Min plan og strategi er å prøve å holde følge så godt jeg kan i første og andre runde og så i tredje og siste runde går jeg for det, og prøver som første person i hans karriere å få han i gulvet og la han bli der! Det er min plan.

Noe du har på hjertet du vil meddele når vi avslutter?

Vil avslutningsvis takke Andreas Lagaard og Battle Arena, som fikk fart på karrieren min, og tok vare på meg, og ga meg trygghet, når jeg steppet inn i min proffkarriere.