Eric Mambo: - Vi er villig til å ofre blod, svette og tårer

Foto: Frontline Academy

Eric Mambo fra landslaget er klar for kamp 5. desember.

Landslagsmann! Nå går du kamper med flagget på brystet! Hva er dine tanker om at landslaget i MMA endelig har blitt opprettet igjen?

Spennende tider! Synes det er kjempebra og viktig å ha det opprettet igjen. Vi har en hel tropp av solide utøvere som er villig til å ofre blod, svette og tårer for gull!

Du går din neste kamp 5. desember på Clan Wars i Belfast som vises på www.direktesport.no. Dette er jo mot en kjent motstander for deg? Fortell oss om han og matchen din?

Det stemmer! Jeg skal møte en irsk fighter som konkurrerte i samme turnering som meg i World Cup, Praha. Hadde en tilfeldig samtale i lobbyen med han, Hyggelig kar. Han er en solid motstander for meg med en del kamper bak seg. Han er en stående fighter så jeg forventer det beste ut av han. Det blir en høyt nivå kamp for begge.

I Januar blir det VM. Hvordan ser du for deg den perfekte oppkjøringa til det med tanke på at jula er midt oppi det hele?

VM blir ganske tett sammen med alt annet men det preger meg ikke. Det viktigste er holde meg skade fri og aktiv. Oppkjøringen skal nok gå fint med litt ribbe innimellom øktene!

Hva er dine ambisjoner for 2022? Er det full satsing på landslaget eller er det profflivet du funderer på?

Jeg har ikke bestemt meg enda, Jeg skal snakke med trenerne mine når tiden kommer. Vurderingen kommer sikkert før sommeren. Fokuset mitt akkurat nå er å konkurrere mest mulig, Bli Bedre og Vinne.

Du er jo omgitt av 3 UFC-veteraner i Jack Hermansson, Emil Meek og Simeon Thoresen og landslagssjefen John Olav Einemo er jo både UFC- og Pride-veteran. Hva tenker du at det betyr med så høy internasjonal kompetanse rundt deg når du satser mot det nivået selv?

Til å bli best i verden så må man ha folk man stoler på. jeg er virkelig beæret å ha en så solid Team rundt meg. Med så mye kunnskap har jeg alltid det svaret på det jeg letter etter.

Det er jo mye snakk om å legge til en ny vektklasse mellom 70 og 77 kilo. Hva er dine tanker om det temaet?

Absolutt nødvendig, jeg kjenner mange som sliter med de vektklassene, selv meg. 74kg klassen burde settes opp, Tror mange ville ha sluppet å ødelegge kroppene sine og kanskje fått bedret sin livskvalitet.

Uansett hvilken vektklasse du ender opp i som proff så er jo 61 til 77 kilo de aller ypperste vektklassene på herresiden. Har du noen forbilder der som du tenker at ditt tekniske game passer med, som du kan bruke som inspirasjon for utvikling?

Jeg får inspirasjon av mange men de som står ut for meg er Max Holloway, Kamaru Usman, Israel Adesanya og George St-Pierre.

Noen eller noe du vil nevne på tampen?

Gjerne takket hele teamet på Frontline Academy, Mohsen og Teta for tett oppfølging og alle Lagkameratene som stiller alltid opp på mattene.