Quinten deVreught: - Den beste løsningen ville jo vært å få lov til å gå kamper her hjemme.

Foto: Tommy Rasmussen

Foto: Tommy Rasmussen

Vi har snakket med Quinten deVreught før kampen hans mot Jahreau Shephard i Contenders.

Tittelkamp til helga! Fortell oss om kampen og motstanderen din?

Det stemmer, skal gå mot Jahreau Shephard (5-2) om 77kg Tittelen i Contenders. Han er fra Jamaica og trener i London. Bakgrunnen hans er stående og han har et par knockouts, så det kommer sikkert til å regne bomber.

Som alle andre norske utøvere så opplever du stadig avlyste matcher. Fortell oss om dine opplevelser i forhold til dette?

Ja blir jo noen. Er nok til dels på grunn av at vi ikke kan gå kamper på hjemmebane. Og er "dyre" for promotører siden vi ikke drar så mange lokale tilskuere. Så vi blir nok ikke prioritert når det kommer til å finne ny motstand hvis en kamp faller gjennom. Heldigvis har det ikke skjedd meg veldig så ofte men det var jo kjipt de gangene det skjedd

Ideelt sett skulle jo norske fightere ha 3-4 matcher i året for å både utvikle seg så raskt som mulig og å kunne komme inn i de største organisasjonene der man faktisk kan gå i pluss på satsingen i løpet av 2-3 år. Men avlyste kamper og dermed bortkastede treningscamper er ofte et hinder for det. Hva tror du kunne vært en løsning for norske fightere i så måte?

Den beste løsningen ville jo vært å få lov til å gå kamper her hjemme. Men en god nr 2 er jo en plattform som vil jobbe for norske interesser, og gå kampene i utlandet, slik som BA har startet litt med nå.

Du går jo i weltervekt, den meste brytedominerte vektklassen i sporten i dag. Hva er dine tanker om det når du nå begynner å bevege deg mot Europatoppen?

Det er jo noe jeg bruker en del tid på å forberede og forbedre meg på. Har også hatt 2 lengre opphold på JacksonWink og kjent på MMA brytere på høyt nivå. Så jeg har jo fått en pekepinn på hva jeg må tenke på og forberede meg på. Vi har funnet en del gode løsninger, og jobber hele tiden med å bli bedre.

Og weltervekt er jo også en av sportens dypeste divisjoner når det kommer til teknisk kvalitet. Hva er din strategi for å stadig utvikle dine egne tekniske ferdigheter?

Min strategi er å hele tiden utfordre meg selv, finne svakheter og jobbe med disse. Jeg reiser en del på andre gym og trener der for å få nye impulser, teknikker og nye vinkler å se sporten fra. Noe som gjør at jeg ikke havner i et mønster som er for komfortabelt. Samtidig som jeg har et team rundt meg som følger utviklingen min og hjelper meg å sette treningen i system.

Hvordan har oppkjøringa di til denne kampen vært?

Oppkjøringen har vært veldig bra. Føler jeg har forberedt meg godt, og er klar for alt Shephard har å by på.

Har du en "Mystic De Vreught" spådom for hvordan kampen din går til helga?

TKO i 2. Runde. Tittelen skal hjem til Norge

Helt til slutt, noen du vil gi ris eller ros til?

Gutta på gymmet som pusher meg hver dag og som har hjulpet meg å bli klar til kamp spessielt mine sparringspartnere: Ola, Henke, Kristian, Karen, Finnen, Kjell og Klaus. OJ betong som har gitt meg mange gode runder denne oppkjøringen, Thomas Robertsen og Fredrick Høifødt som alltid stiller opp, Hallafors som alltid passer på at jeg er i form og på vekt og orker alt maset mitt, Tommy og Svend som trener meg dag inn og dag ut. Sponsorene mine. Og alle på jobben som legger til rette for at jeg kan satse på MMA.