Peder Rosada Svendsen: - Jeg skal endelig gjøre min proff debut

85067016_2835771819821669_88117267031654400_n.jpg

Peder Rosada Svendsen gjør endelig sin etterlengtede proffdebut.

Du skal gjøre din proffdebut snart. Fortell oss om den kampen og er det mulig å se den live noe sted?

Ja jeg skal endelig gjøre min proff debut, vet ikke om den streamet men skal si ifra om den gjør det.

Som amatør var du kjent for å være en av Norges hardeste amatørfightere. Hva tilskriver du din evne til å pushe så hardt som du gjør i kamp?

Jo takk for det. Jeg har alltid trent hardt og har en vinnerskalle og hater å tape, så kanskje derfor jeg pusher meg selv så mye også på trening og det man gjør i trening gjenspiller seg i kamp.

Du er jo en veteran i gamet om man ser på alder og hvor lenge du har trent. Hva motiverer deg til å gå i verdens tøffeste sport i godt voksen alder?

Alder er bare et tall. Jeg har aldri vært i bedre form enn det jeg er å føler at jeg kjenner kroppen min så godt nå at jeg vet hvor langt jeg kan pushe den. Jeg elsker MMA og denne sporten er vanedannende, elsker å trene og konkurrere og spesielt når vi har så mange gode unge fightere som pusher meg på trening så er det moro.

Unggutta kan jo trene 24/7 uten skader, men vi godt voksne må som regel trene litt smartere. Hva er din strategi for å unngå skader og slitasje på trening?

Som sagt så kjenner jeg kroppen min veldig godt nå og vet når jeg må ha en pause eller om jeg er skadet, vi går jo alle rundt md småskader hele tiden. Går også til naprapat minst én gang i måneden oftere når jeg trenger det for å justere litt på kroppen, eller er jeg veldig flink med oppvarming og bruke ball og rulle til og rulle litt såre muskler.

Hvem vil du si er dine forbilder innen sporten?

Mine forbilder det blir en del men de som jeg har følg med siden jeg startet er nok Fedor Emelianenko , Michael Bisping og GSP. Det er de jeg har sett opp til. Men så har du Jon Olav Einemo og Thomas Moon Lee Hytten Og Joakim Hellboy Hansen som jeg også ser opp til her i Norge

Novus holder jo på å bygge en stor stall av fightere. Hvem tror du vi kommer til å se i de store showene i løpet av de neste årene?

Ja vi i Novus har en del gode unge fightere som er skinnsykt morsomt å følge med utviklingen på. Berat Berisha er en som light heavyweightere skal passe seg for slår så hardt at det ikke er moro og syk bra bakkegame og bryting, Ishan the borz ayupov er en liten terrier som har en syk bra brytegame og stående er veldig bra har litt å jobbe med der og på bakken men han kommer til kjøre over folk så fort han er tilbake fra skulderskade. Afrim Thaqi hva skal man si om denne gutten han har alt som trengs for å nå toppen må også bare få orden på skadet skulder. Andrine Holt som jeg mener er en av de beste kvinnelige mma utøvere i Norge kommer til å slå igjennom hun blir bare bedre og bedre og vil hele tiden utvikle seg selv som er er veldig godt tegn på en fighter. Kristoffer Langerud en veldig god allround fighter med sinnsyk kondis.

En karriere i profesjonell MMA kan være veldig tidskrevende og hard på kroppen. Hva er dine mål med proffsatsingen?

Mine mål er vel egentlig å gå kamper og sloss mest mulig. Elsker det å ha noe å trene mot og pushe seg for og det beste er da en oppkjøring til en kamp. Ja det tar mye tid men det er vel bedre og trene enn å sitte i sofaen og spise potetgull.

Noen du vil gi ris eller ros til på tampen av intervjuet?

Har ikke så mange å gi ris til så blir bare ros. Takk til Ståle Nyang som er min trener og en pionér innen norsk MMA er ikke så mange som har hans erfaring og skal lete lenge etter å finne en bedre å ha som trener og hjørnemann. Ole Magnor som er min thai-boksing trener uten han så hadde min stående game ikke vært der den er i dag Kristoffer Langerud som jeg trener mye med og stiller opp. Robert som er ny hos oss fra Latvia og også er en proff fighter som pusher meg på trening og resten av teamet på Novus. Novus One Love