Sigmund Hollerud: - Han har et hode som står passe høyt til å hugges ned

32423265_10160516124470595_5049636137019113472_n.jpg

Sigmund Hollerud debuterer som proff ved Evolution of Combat i England lørdag, vi tok en prat før kampen.

Du er en allsidig mann i kampsportverdenen. Utbroder for våre lesere om din lange og kronglete vei gjennom diverse kampsportdisipliner

- Jeg startet min kampsportskarriere første år på videregående i Asker. Før dette spilte jeg aktivt fotball, men en skiulykke da jeg var 14 gjorde at jeg droppet fotball. Ettersom kroppen ble bedre satset jeg mer og mer på Taekwondo og gikk et år på folkehøyskole hvor jeg trente Taekwondo flere ganger om dagen . Jeg fikk sort belte da jeg flyttet til Trondheim og konkurrerte i world cup og diverse nasjonale og internasjonale konkurranser.  

I 2008 flyttet jeg til Trondheim og begynte så fort jeg fikk muligheten på Brasiliansk jiu-jitsu hos Team Trondheim BJJ. Hvor jeg fikk mitt blå belte. Jeg flyttet tilbake til Oslo i 2013 hvor jeg startet å trene på Frontline hvor jeg fikk mitt lilla belte av Eduardo Teta Rios. Rundt Januar 2015 kom jeg i en liten prat med Frontlines super matchmaker Andreas Laagard og jeg ble da satt opp for min første MMA-kamp, og jeg begynte da å trene MMA. Utover dette har jeg vel som mange andre ninjaer prøvd mye diverse og er over snittet god på eksempelvis nunchakos og stokk.
 
Du debuterer proff på et mindre show i Nordengland. Fortell oss hva du vet om din motstander og stevnet?

- Stevnet vet jeg ikke så mye om da dette er det første stevnet de arrangerer, men jeg fikk tilbud om å være på hovedkortet og vet at det vil komme en stream så satser på det blir bra. Motstanderen min Adam Gregory er som alle andre jeg har møtt hjemmefavoritten. Det ser ut som han er fysisk bra og har gode spark, ok bakkeferdigheter, men har et hode som står passe høyt for å hugges ned.
 
Etter mange matcher både i grappling og MMA har du blitt kjent for flygende låser. Har du oversikt over hvor mange du har vunnet på totalt?

- Litt usikker her, men i MMA har jeg en flying triangel og en Armbar. Skal jeg gjette har jeg et sted mellom 8 og 12 i BJJ, men satser på å få fler!

For de med flashy tendenser der ute blant leserne våre; hva er dine beste tips for å både trene og å sette flygende låser?

- Her må jeg si meg litt svar skyldig da jeg selv aldri trener på flying submisssons, men jeg vil vel anbefale folk å finne en sett upp eller to og se etter de så mye som mulig i konkurranser. Konkurrerer du i BJJ så suplér det med en bra guard og du vil bare bli en «kreativ» guardpuller hvis det feiler.  
 
Hva synes du er den største fordelen med å ha en så variert kampsportbakgrunn?

- Jeg tror den største fordelen er at man får enkelte uortodokse teknikker som faktisk blir «legite» da man har trent så mye på det. Dette gjør at man blir mer uforutsigbar og møter man folk som ikke har vært borte i det før vil sannsynligheten være stor for at de forsvarer seg dårlig.
 
Er det noen ulemper?

- Absolutt, som med alt i MMA vil det å ha fokuset for mye på en ting svekke som regel noe annet. Så tight guard og god base vil vel aldri gå av moten og noe man må fokusere ekstra på når man kanskje har lagt til seg noen uvaner.
 
Du trener jo på Frontline Pro Team i Oslo. Hva er fordelen ved å ha et så stort felt med både profesjonelle utøvere og aktive amatører rundt deg på trening?

- Jeg må si meg utrolig heldig som har muligheten til å trene med kremen av kremen i Norge hver eneste dag. En av de største fordelen er at man da får den store variasjonen av gode partnere så man kan ikke slippe unna med teknikker som kun fungerer på nybegynnere.
 
- Håper så mange som mulig er interessert  i å se på streamen kommer til å linke den så fort jeg får vite hvor det vil være!

Helt til slutt, er det noe du har på hjertet?

- Jeg vil avslutte med å takke alle på Frontline spesielt Joachim Tollefsen som blir med meg på tokt som hjørnemann!